5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii se plimba prin Rusia

Românii se plimba prin Rusia

Echipa Spartak Moscova l-a imprumutat pina la finalul sezonului pe fostul jucator al Universitatii Craiova, Florin Soava, la formatia Krilia Sovietov Samara, tot din campionatul Rusiei. La Krilia, Soava va fi coechipier cu un alt fost jucator al Universitatii, Cosmin Barcauan.


In primele 21 de etape din campionatul Rusiei, Soava nu a fost folosit decit de sapte ori la Spartak Moscova si nu a inceput nici un meci ca titular. Site-ul oficial al gruparii Spartak Moscova, la care mai este legitimat un alt jucator român, Adrian Iencsi, noteaza ca imprumutul lui Soava a fost realizat „din cauza concurentei mare pe postul de mijlocas defensiv, dar si datorita dorintei jucatorului român de a pleca la o echipa pentru care sa evolueze in mod constant“.


Soava devine, astfel, al doilea jucator român din lotul formatiei Krilia Sovietov Samara, dupa ce fundasul echipei Sahtior Donetk, Cosmin Barcauan, a fost imprumutat la gruparea rusa de catre Sahtior Donetk.


Krilia Sovietov Samara este calificata in turul I al Cupei UEFA, faza in care va intilni formatia olandeza AZ’67 Alkmaar. Meciul tur va avea loc pe 15 septembrie, in Rusia, returul urmind sa se dispute pe 29 septembrie, in Olanda.


In prima liga din Rusia mai evolueaza alti citiva jucatori români. Pompiliu Stoica este legitimat la FC Moscova, Cristian Tudor si Iulian Tames joaca la Alania Vladikavkaz, Erik Linkar face parte din lotul echipei Amkar Perm, iar Cristian Dancia evolueaza pentru Torpedo Moscova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS