11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOaspetii nu au emis pretentii

Oaspetii nu au emis pretentii

Universitatea – FC Caracal  2 – 0


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 9.000.


• Au marcat: Dina ’24, Stinga ’69.


Universitatea: Bornescu – Ciuca, Craciunescu, D. Stoica – Dananae, A. Ionescu (’75, Argintaru), Stinga (’70, A. Piturca), Saceanu (’25, Fritea), Velcovici – Dina, Orac. Antrenor: Ovidiu Stinga.


FC Caracal: P. Radu – Nauiu, Militaru, Vodita – S. Popescu, Mosteanu, Schinteie, C. Beldeanu, Chirita – Mazilu (’59, Pasare), Baia (’52, Stroescu). Antrenor: Nicolae Ungureanu.


• Cartonase galbene: S. Popescu, Pasare.


• Au arbitrat: Cristina Ionescu – Fl. Damaschin, M. Nicoara.


• Observatori: I. Danciulescu, L. Vargatu.


Nici vorba de razboi pe viata si pe moarte aseara pe „Ion Oblemenco“, asa cum prevesteau oficialii celor doua grupari oltene. Mesajele de amenintare cu care presedintele executiv al oaspetilor, Jean Nitulescu, a facut cunostinta in ziua meciului pe gardul casei si pe telefon nu si-au avut nici ele rostul. Universitatea a obtinut o victorie facila in fata „fratilor“ de la FC Caracal, care au reusit doar doua suturi pe poarta in 90 de minute. In rest, citeva interventii mai dure si incercari firave de contraatac, este tot ce au putut arata elevii lui Ungureanu. In schimb, alb-albastrii au condus ostilitatile si, fara sa dea dovada de prea multa indirjire, si-au apropiat incet, dar sigur, al doilea succes din campionat.


Jocul a inceput linistit, gazdele plimbind fara graba mingea in asteptarea unui pas gresit al adversarilor. Si au fost aproape de gol in minutul 6, cind Velcovici si Orac au fost blocati in extremis de defensiva caracaleana. In replica, Baia putea sa deschida scorul pentru oaspeti patru minute mai tirziu, dar nu a putut relua in plasa, din sase metri, o centrare a lui Mazilu, faza la care Bornescu parea invins. Universitatea a controlat jocul, dar nu a reusit sa se apropie periculos de poarta lui Petre Radu, actiunile ofensive ale lui Stinga si compania fiind respinse de caracaleni, bine grupati in fata propriului careu.


Dina a fost totusi aproape sa desfaca lacatul apararii oaspete in minutul 20, cind a reluat cu capul, peste poarta, o centrare a lui Stinga, insa a gasit cheia peste doar patru minute. Gasit excelent in careu de Stoica, atacantul adus chiar de la FC Caracal nu a mai gresit si l-a invins pe Radu cu un sut plasat, la coltul lung. Stinga a amenintat si el poarta, cu un „trasor“ de la aproape 30 de metri care a ocolit vinclul (’30), fiind imitat de Dina si Fritea, care nu au putut ajunge o minge trimisa in fata portii de Velcovici.


Orac s-a aflat si el de doua ori in fata golului, dar artizanul victoriei cu Rapid II nu a reusit sa inscrie din situatii mult mai clare, trimitind de fiecare data cu capul pe linga poarta. In plina dominare a gazdelor, oaspetii puteau egala, dar Bornescu a scos din vinclu sutul din afara careului expediat de Sergiu Popescu.


Alb-albastrii au condus ostilitatile si in partea secunda, insa prima mare ocazie a apartinut caracalenilor, dupa un contraatac rapid la capatul caruia Beldeanu, singur cu Bornescu, l-a luat la tinta pe portarul Stiintei. Linistea in tabara Universitatii a fost adusa de antrenorul-manager Ovidiu Stinga, acesta majorind avantajul echipei sale dintr-un penalti semnalizat de asistent, dupa un contact in careu intre Mosteanu si Orac.


De aici, doar bara lui Dina, la o gafa a lui Radu, a ridicat in picioare spectatorii. Caracalenii nu au mai trecut de centrul terenului, dar nici craiovenii nu au mai fost periculosi, cu toate ca au tot plimbat mingea prin fata careului advers. O victorie linistita a Universitatii care i-a dus primele trei trei puncte in acest sezon, cu care a facut al doilea pas spre promovare. Mai sint insa inca 28…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII