24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Minor cercetat pentru terorism


Un elev de 11 ani, din Craiova, este cercetat de politie pentru infractiunea de terorism. Baiatul se afla in vacanta, la casa bunicilor sai din localitatea gorjeana Turceni. In seara zilei de 24 august, copilul a mers la un telefon public de unde a sunat la politie si a anuntat ca la Palatul Cotroceni este amplasata o bomba. In urma investigatiilor, s-a descoperit si autorul apelului, pe numele baiatului fiind intocmit un dosar penal. (E.M.)


Doi hoti au incercat sa fure ferestrele si usa unei case


Doi hoti au incercat sa fure usa si ferestrele unei case din Turburea aflate in constructie. Proprietarul era in gradina si i-a prins pe hoti in timp ce incercau sa scoata usa din balamale. Acesta i-a recunoscut imediat, unul dintre ei fiind Ilie Vlad, de 26 de ani. Barbatul a sesizat politia din comuna si acum cei doi hoti sint cercetati in stare de libertate, fiind acuzati de distrugere si tentativa de furt. (E.M.)


A furat opt tone de carbune


Un angajat al unei societati comerciale din Tirgu Jiu a fost prins in flagrant in timp ce transporta cu o basculanta opt tone de carbune. Lignitul fusese sustras dintr-un depozit situat in perimetrul Carierei Jilt Nord cu ajutorul unui autovehicul apartinind societatii la care acesta era angajat. Prejudiciul cauzat, in valoare de 4.500.000 de lei vechi, a fost recuperat prin restituirea cantitatii de carbune unitatii pagubite. In acest caz s-a intocmit dosar penal pentru savirsirea infractiunilor de furt calificat si abuz in serviciu. (E.M.)


Apartament incendiat de la o tigara


Locuinta unei craiovence a luat foc de la un chistoc aruncat de un vecin neglijent. Maria Popeci locuieste la etajul IV, in blocul A10 din cartierul 1 Mai. Miercuri, in jurul orei 15.00, femeia a constatat ca lucrurile care erau pe balcon, o canapea extensibila, o masa, un raft si citeva materiale textile, luasera foc. Pompierii craioveni au sosit imediat la fata locului si au stins incendiul inainte ca acesta sa se intinda si in apartamentul femeii sau la locuintele invecinate. Dupa primele cercetari, pompierii au stabilit ca focul a izbucnit de la un chistoc aruncat de unul dintre locatarii de la etajele superioare. (A.M.)


Scandal la Podari


Alexandru Radeanu, de 62 ani, din satul Livezi, se afla miercuri seara la o familie din Podari, la care muncea cu ziua. Dupa un timp a venit si Mircea Oncica, de 42 ani, din Podari, ruda apropiata familiei la care muncea Radeanu. Din primele cercetari ale politistilor se pare ca batrinul era baut si, cind a fost invitat de Oncica la masa, pentru ca tocmai facusera un gratar, a refuzat categoric. Dupa citeva schimburi de cuvinte, batrinul l-a injurat de mama pe barbat, moment in care acesta a inceput sa dea cu pumnii in Radeanu. Dupa ce a fost batut, acesta din urma se pare ca a plecat acasa, in satul Livezi, de unde s-a intors, peste citeva ore, cu niste rude, oprindu-se la postul de politie, dar nu ca sa depuna plingere, ci sa ceara sa fie dus la spital. Acesta a fost dus de rudele sale la Spitalul de Urgenta din Craiova, unde a ramas internat pentru ingrijiri medicale. S-a intocmit dosar penal pentru Mircea Oncica si urmeaza ca, in functie de concluziile medico-legale, sa se faca incadrarea juridica a faptei comise si sa se ia masurile necesare. (A.M.)


La judecata pentru 23 de lovituri de cutit


Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj au finalizat urmarirea penala in cazul barbatului din localitatea doljeana Diosti, care si-a ucis vecina cu 23 de lovituri de cutit. Constantin Pirvu, de 54 de ani, se face vinovat de comiterea infractiunii de omor si violare de domiciliu. Pe fondul unor certuri mai vechi din cauza unui teren, in luna aprilie 2005, Constantin Pirvu a omorit-o pe Gheorghita Tuta cu mai multe lovituri de cutit. Barbatul a fost suparat de faptul ca vecina sa a inceput sa lucreze pamintul pe care il considera al lui. Constantin Pirvu a luat un cutit si a intrat in curtea femeii, careia i-a aplicat mai multe lovituri de cutit. Criminalul nu s-a oprit pina in momentul in care a fost convins ca femeia nu mai este in viata. Pe parcursul anchetei Constantin Pirvu nu a regretat nici o clipa faptul ca a luat viata unui om. Judecatorii din cadrul Tribunalului Dolj vor decide ce pedeapsa ii vor da lui Constantin Pirvu. (M.C.)


Inundatiile din Dolj au produs pagube evaluate la 806 miliarde de lei


Autoritatile doljene au definitivat ieri evaluarea financiara a pagubelor produse in judet de inundatiile din perioada 14-19 august. Valoarea prejudiciilor create de natura este de aproximativ 806 miliarde de lei. Cele mai mari pagube, circa 706 miliarde de lei, le-au suferit infrastructura si casele, cheltuielile de urgenta pentru interventie, recuperare si reabilitare fiind estimate la 5,5 miliarde de lei. Au fost afectate 739 de case, 3.786 de fintini, 38 de kilometri de drumuri judetene, 113,4 kilometri de drumuri comunale, 57,8 kilometri de strazi comunale, 69 de poduri si 170 de podete. De asemenea, au fost inundate 25 de scoli si gradinite si 16,2 kilometri de diguri. In agricultura au fost calamitate peste 5.000 de hectare de culturi si circa 126 de hectare de paduri. Situatia a fost transmisa catre Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) pentru eventuale despagubiri. (B.G.)


Aproape 2.300 de gorjeni i-au scris prefectului


Institutia Prefectului Gorj a primit, de la inceputul anului si pina in prezent, 2.295 de scrisori si sesizari din partea cetatenilor. Cele mai multe petitii si scrisori au venit din localitatile: Telesti – 68, Cruset – 61, Scoarta – 70, Bilteni – 66, Turceni – 83, Bolbosi – 64 sau Farcasesti 77. Cetatenii se pling de modul in care primarii aplica Legile fondului funciar. Mai sint reclamate abuzuri ale ocoalelor silvice si tergiversarea de catre primari a punerii in aplicare a unor hotariri judecatoresti. Aproximativ 50% dintre scrisori fac referire la lipsa de initiativa a edililor din judet, in ceea ce priveste luarea de masuri, in urma inundatiilor care au avut loc in Gorj. (E.M.)


Miner sfirtecat in subteran


Un miner de la Exploatarea Miniera Paroseni a murit in subteran, dupa ce a fost sfirtecat si tirit zeci de metri de instalatiile care transporta carbunele spre suprafata. Potrivit specialistilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Petrosani, accidentul de munca s-a produs ieri-dimineata, in abatajul frontal, la 250 de metri sub pamint. Electricianul Ion Stoineanu Vilceanu a fost prins de un transportor cu raclete, trecut prin instalatia de sfarimat bulgari de carbune si apoi aruncat pe un transportor cu banda. Victima a murit pe loc, fara ca ortacii din subteran sa mai poata veni in ajutorul sau. Barbatul lucra in mina de peste 18 ani si avea un copil minor. Cauzele care au condus la producerea accidentului sint cercetate de o comisie de specialisti ai Inspectoratului Teritorial de Munca, si Parchetului de pe linga Judecatoria Petrosani. Potrivit inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Petrosani, de la inceputul anului in Valea Jiului au avut loc cinci accidente mortale, soldate cu sase morti. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS