13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportN-avem fata de Liga Campionilor

N-avem fata de Liga Campionilor

Liga Campionilor, turul al 3-lea preliminar


Rosenborg – Steaua 3-2 (in tur: 1-1)


• Stadion „Lerkendal“, spectatori: 15.000.


• Au marcat: Soli ’38, Odegaard ’56, Radoi ’60 – autogol / Radoi ’74, Iacob ‘ 75.


Roseborg: Es. Johnsen – Basma, Riseth, Lago (’46, Odegaard), Dorsin – Strand, Berg, Storflor (’46, Braaten), Winsnes – Helstad (’15, Solli), F. Johnsen. Antrenor: Per-Mathias Hogmo.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, Radoi, Ghionea, P. Marin (’85, Dinita) – Nicolita, Paraschiv, Lovin, Bostina, Nesu (’55, Oprita) – Iacob. Antrenor: Oleg Protasov.


• Cartonase galbene: Odegaard / Lovin, Iacob.


• Au arbitrat: Al. Sars – Fr. Arnault, V. Texier (toti din Franta).


Steaua nu se va mai intilni multi ani cu ocazia pe care a avut-o marti seara si pe care a ratat-o. Campioana României a avut posibilitatea sa elimine o echipa in criza de forma, Rosenborg, si sa se califice astfel in grupele Ligii Campionilor, insa elevii lui Oleg Protasov s-au dovedit nepregatiti din toate punctele de vedere.


Pina la 0-3, Steaua a uzitat excesiv de centrari inalte in careul lui Rosenborg, care au fost respinse fara exceptie de fundasii norvegieni, aceasta tactica dovedindu-se falimentara. Petre Marin si Sorin Paraschiv, jucatori catalogati ca „doi la metru“, nu au putut face fata duelurilor fizice cu mult mai solizii lor adversari, norvegienii profitind si de faptul ca stelistii au preferat actiunile individuale in dauna combinatiilor rapide la firul ierbii. In sfirsit, greselile individuale ale lui Mirel Radoi ne-au demonstrat ca dezvaluirile selectionerului nationalei, conform carora capitanul Stelei se ocupa mai mult de antrenori si de probleme organizatorice decit de fotbal, sint adevarate.


Steaua a inceput destul de prudent jocul, dar a ratat o buna ocazie prin Bostina (’15), care a sutat inselator din lovitura libera, insa portarul Espen Johnsen a respins in corner. Iacob a avut si el o sansa in minutul 17, dar mingea trimisa cu capul a trecut peste poarta. Rosenborg a deschis scorul in minutul 38, Solli reluind de linga Radoi o centrare in careul stelist.


Dupa pauza, jocul Stelei nu s-a imbunatatit, iar Odegaard a majorat scorul la 2-0 (’56) profita de marcajul lejer a lui Mirel Radoi. Capitanul „militarilor“ a atins ridicolul in minutul 60, cind la o centrare a lui Strand si-a dat cu stingul in dreptul, marcindu-si un autogol penibil.


Vazindu-se cu sacii in caruta, Rosenborg a scazut ritmul, iar Steaua a redus din diferenta prin Radoi (’74) si prin Iacob (’45), dindu-ne sperante pentru o calificare in extremis. Elevii lui Protasov s-au dovedit insa labili psihic si s-au precipitat la constructie, ratind astfel posibilitatea de a juca in grupele Ligii Campionilor dupa zece ani de absenta.


Antrenorul Oleg Protasov si-a asumat intreaga responsabilitate a esecului echipei Steaua. „Am fost aproape de grupele Ligii Campionilor. Sint principalul vinovat pentru aceasta necalificare. Rezultatul din tur a fost decisiv. Echipa are viitor, trebuie sa mergem inainte, sa jucam in Cupa UEFA. Greselile individuale au contat foarte mult“, a spus Protasov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS