12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuca si Iordache, linga Dossey si Giuchici

Luca si Iordache, linga Dossey si Giuchici

Dupa ce-si asigurase serviciile lui Dossey si Giuchici, Pandurii Tirgu Jiu a finalizat negocierile cu inca doi jucatori, craioveanul Marius Iordache si fostul fundas al Jiului Petrosani, Ciprian Luca. Cei doi au urmarit din tribuna jocul viitorilor lor coechipieri, iar dupa incheierea amicalului s-au intilnit cu presedintele Marin Condescu, acceptind sa evolueze in alb-albastru pentru trei ani.


Marius Iordache este jucator de banda stinga, putind evolua atit ca fundas, cit si ca mijlocas. Iordache are 27 de ani si o experienta considerabila in prima divizie, avind in palmares peste 100 de jocuri in cele noua sezoane pe prima scena. Ciprian Luca este fundas la marcaj si a fost indepartat din lotul echipei Jiul Petrosani o data cu sosirea pe banca tehnica a lui Ionut Chirila. Chiar daca este sub contract cu Jiul, nu este nici o problema cu legitimarea jucatorului la Pandurii, cunoscindu-se relatiile de prietenie dintre presedintele gorjenilor, Marin Condescu, si patronul Jiului, Alin Simota. Luca a depus si memoriu pentru a deveni liber de contract, astfel ca Pandurii nu trebuie sa dea nici un ban pentru a-si asigura serviciile jucatorului.


Portarul ghanez Ibrahim Dossey a semnat pentru trei ani cu Pandurii si trebuie sa se prezinte azi la pregatirile echipei lui Sandoi, iar Miroslav Giuchici a semnat un angajament pentru doi ani, dar ieri si-a dat acordul pentru prelungirea intelegerii cu inca un an. Tirgujienii au renuntat la legitimarea ucraineanului Andrey Stepanov. Tehnicianul oltenilor mai este interesat de obtinerea semnaturii mijlocasului Florin Pirvu, ultima data legitimat la Universitatea Craiova, acesta urmind sa dea un raspuns dupa ce sustine probe la o formatie din Ucraina.


 


Doar Scarlatache si Armel au confirmat


 


Dintre cei nou veniti la Pandurii Tirgu Jiu in aceasta pauza competitionala, doar Scarlatache si Armel au confirmat asteptarile publicului si ale antrenorului Emil Sandoi. Ceilalti au probleme de adaptare, desi in situatia lui Verdes acestea sint inexplicabile, el evoluind acum citiva ani la Tirgu Jiu.


„Scarlatache si Armel au confirmat. Ceilalti jucatori e posibil sa aiba si probleme de adaptare. E normal sa fie asa, dar am incredere in ei“, a spus tehnicianul. Sandoi este in cautarea formulei ideale de joc, declarindu-se neinteresat de rezultatele din amicale. Acesta a scuzat evolutiile salbe ale lui Buia, Stefan si Verdes, care acuzau accidentari mai vechi. „Rezultatele vor conta in campionat, mai putin in aceste jocuri amicale, pentru ca incercam noi formule de echipa. Vrem sa gasim formula ideala pentru prima etapa, dar asta nu inseamna ca formula ideala pentru prima etapa va fi si pentru celelalte etape. La majoritatea jucatorilor am vazut o preocupare pentru respectarea sarcinilor de joc. Daca ar fi sa fac remarcari, linia de aparare m-a multumit, Armel si mai sint citiva jucatori. Verdes, Stefan si Buia acuza unele accidentari, dar nu de durata“.


In partida cu Farul Constanta, din prima etapa, nu vor aparea in unsprezecele de start prea multi jucatori noi, antrenorul „pandurilor“ mizind pe nucleul cu care a reusit sa promoveze. „Sint o serie de jucatori noi, o omogenizare in rindul echipei nu se poate face peste noapte. Pentru primele etape poate vor fi citeva modificari in 11-le pe care noi l-am aliniat in returul campionatului trecut, dar nu foarte multe“, a spus Sandoi dupa victoria cu Cimentul Fieni.


Daca in partida cu scolarii lui Gica Popescu, Nica a prins citeva minute pe teren, Sandoi nu a contat pe prezenta lui in meciul cu Cimentul Fieni. Alaturi de Nica in tribuna au luat loc si cei doi accidentati Popete, in recuperare dupa operatia de hernie suferita in debutul pregatirilor, si Lazar, care acuza o intindere.


Pandurii Tirgu Jiu a testat in ultimul amical un fotbalist care sustinea ca a evoluat in campionatul maghiar, la Debrecen, Miclos Belenyesi, dar cartea sa de vizita si jocul prestat nu l-au impresionat pe Sandoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS