10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrupele sint cam departe

Grupele sint cam departe

Liga Campionilor, turul doi preliminar, prima mansa


Shelbourne – Steaua 0-0


• Stadion „Tolka Park“, spectatori: 9.000.


Shelbourne: Delaney – Heary, Hawkins, Rogers, Crawley – Baker, S. Byrne (’33, Crawford), Moore, Cahill – J. Byrne (’76, Fleming), Crowe (’73, Harris). Antrenor: Pat Fenlon.


Steaua: Hamutovski – Ogararu, Radoi, Ghionea, Nesu – Nicolita (’83, Dinita), Paraschiv, Lovin, Bostina – N. Dica (’89, Oprita) – V. Iacob (’81, A. Cristea). Antrenor: Oleg Protasov.


• Cartonase galbene: Crawley, Hawkins / Lovin, Nicolita, N. Dica, Paraschiv.


• A arbitrat: Romans Lajuks (Letonia).


Plecati sa bata toata Europa, dupa cum afirma patronul Gigi Becali, stelistii nu au aratat mare lucru la Dublin, remizind, 0-0, cu Shelbourne, in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Chiar daca pastreaza sanse reale de calificate in turul trei, grupele atit de mult visate sint departe. Daca vor avea aceeasi evolutie ca si in meciul tur cu irlandezii este greu de crezut ca ros-albastrii vor putea sa emita pretentii in fata unui adversar mult mai titrat.


In confruntarea cu Shelbourne, desi au avut in spate aproape 3.000 de români care i-au incurajat, elevii lui Protasov nu au reusit sa-si faca simtita in teren diferenta de valoare despre care se tot vorbea inaintea meciului. Irlandezii si-au urmat jocul lor obisnuit, s-au aparat la sacrificiu si au raspuns cu mingi lungi, aruncate pe virfuri. In mod surprinzator, Steaua a facut acelasi lucru. In loc sa-si puna in evidenta plusul de tehnica, românii s-au complacut intr-un joc aerian cu putine sanse de reusita, Iacob zbatindu-se in zadar intre masivii aparatori britanici.


A rezultat un joc incilcit, inghesuit intre cele doua careuri, care nu a oferit nici un pic de spectacol.


Stelistii puteam marca la o lansare excelenta spre Nicolita, insa „Jardel“, dupa o preluare eleganta in careu, l-a luat la tinta pe portarul Delaney, aceasta fiind si singura ocazie notabila a primei reprize. Doua reluari cu capul ale lui Iacob, departe de a pune in pericol poarta irlandeza, a fost tabloul partii secunde in care Steaua, la fel ca si in prima parte, a dat impresia ca are degeaba jocul in mina. Bucurestenilor le-a lipsit clarviziunea de la mijlocul terenului, data in sezonul trecut de Dorinel Munteanu, cel care face acum adevarate minuni la Cluj, dar si combinatiile pe jos care sa puna in dificultate masivii fundasi ai gazdelor.


Shelbourne a evoluat asa cum si-a propus, s-a aparat supraaglomerat, dar putin a lipsit sa transforme in gol citeva actiuni rapide de contraatac care au dat emotii românilor. Concluzia acestui joc a oferit-o publicatia Irish Times, care a titrat: „Shelbourne va merge la Bucuresti cu un scop, calificarea. Fenlon a vrut sa pastreze sanse de calificare dupa prima mansa si a reusit. Protasov si elevii sai vor avea mult de muncit in cele sapte zile ramase pina la retur“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS