12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCFR Cluj isi continua marsul prin Europa

CFR Cluj isi continua marsul prin Europa

La prima sa experienta ca antrenor, Dorinel Munteanu a realizat deja cu CFR Cluj cea mai mare performanta din istoria clubului ardelean, dar si cel mai bun parcurs al unei formatii românesti in Cupa UEFA Intertoto, insa „feroviarii“ nu au de gind sa se opreasca aici. Clujenii au prins gustul succesului si, dupa disputa de miercuri seara, de la Vilnius, din prima mansa a semifinalelor Cupei Intertoto, cistigata cu 2-1, sint foarte aproape de ultimul act al competitiei.


In ciuda tuturor piedicilor pe care lituanienii au incercat sa le puna ardelenilor, prin refuzarea acordarii vizelor celor trei jucatori sirbi ai echipei CFR, titulari in trupa lui Munteanu, „feroviarii“ nu s-au lasat intimidati, raspunzind pe teren. In fata unei echipe rudimentare, care a ajuns pina aici gratie aranjamentelor si a unui culoar favorabil, clujenii au condus ostilitatile in prima repriza, cind au si marcat prin Florin Dan (’37), al carui sut puternic din marginea careului nu i-a dat nici o sansa lui Malinauskas.


Oboseala acumulata dupa meciul din Franta si dupa deplasarea pe traseul Saint-Etienne – Cluj – Vilnius si-a spus cuvintul in partea secunda, cind românii au preferat sa lase initiativa gazdelor. Jucatorii lui Zalgiris s-au zbatut mult, dar si-au aratat limitele in multe ocazii, tot clujenii fiind cei care ar fi putut marca, prin golgheterul Tilinca, Panin si Coroian. O neintelegere intre Jula si portarul Ţurcas a facut totusi ca lituanienii sa egaleze prin Aleksandr Osipovici (’75). CFR Cluj a mentinut egalul numai cinci minute, pentru ca Anca a fost pe faza la un penalti ratat de Coroian si a adus victoria ardelenilor, care au sanse mari sa se califice in finala Cupei Intertoto, unde vor intilni invingatoarea din confruntarea RC Lens (Franta) – VfL Wolfsburg (Germania).


Lituanienii au pariat gresit


Febra pariurilor s-a facut simtita la Vilnius si in jurul meciului cu CFR, presedintele clubului clujean, Iuliu Muresan, precizind ca lituanienii au pierdut sume importante la pariuri in urma esecului. „Am auzit ca s-a pariat un milion de dolari pe victoria lor. Asa se vorbea prin Lituania. Daca este adevarat, inseamna ca le-am stricat pariurile si nu pot decit sa ma bucur, dupa toate problemele pe care ni le-au facut“, a spus Muresan. In delegatia clujenilor la Vilnius exista banuiala ca mizele la pariuri ar putea fi una dintre explicatiile sicanelor la care au fost supusi in Lituania.


In returul de miercuri, de la Cluj, „ceferistii“ nu-l vor avea in teren pe Dorinel Munteanu, antrenorul primind in confruntarea cu Zalgiris Vilnius al doilea cartonas galben al competitiei, fiind suspendat automat pentru un meci.


Celelalte rezultate


In urma celorlalte partide care s-au disputat miercuri seara in mansa tur a semifinalelor Cupei UEFA Intertoto, ca si calificate in finala sint Valencia si Hamburg SV. Spaniolii au trecut acasa cu 4-0 de olandezii de la Roda Kerkrade (goluri Rufete ’35, ’40, ’50 si Moretti ’83), in timp ce germanii s-au impus in Cehia, in fata Sigmei Olomouc, cu 1-0 (van der Vaart ’49). In celelalte partide, VfL Wolfsburg – Lens 0-0, Deportivo La Coruna – Newcastle 2-1 (Castro ’11, Andrade ’58 / Bowyer ’47) si Lazio Roma – Olympique Marseille 1-1 (Di Canio ’42 / Meite ’69), calificarea se va decide in retur. Finalele Cupei Intertoto vor avea loc pe 9 august (turul) si 23 august (returul),invingatoarele obtinind dreptul de a evolua in primul tur al Cupei UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS