16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportA fi sau a nu fi in semifinale

A fi sau a nu fi in semifinale

Intilnirile din Cupa Davis contind pentru sferturile de finala ale Grupei Mondiale incep astazi si se vor incheia duminica. In aceasta faza a competitiei a ajuns si echipa României, dupa ce a invins in optimi, la Brasov, in luna martie, cu scorul de 3-2, formatia din Belarus. Echipa noastra va intilni in sferturi Croatia, meciul urmind sa se desfasoare la Split, pe suprafata rapida. Echipa tricolora este alcatuita din Andrei Pavel, Victor Hanescu, Razvan Sabau si Gabriel Trifu, in timp ce Adrian Marcu va fi capitan nejucator. Formatia Croatiei va avea urmatoarea componenta: Ivan Ljubicic, Mario Ancic, Ivo Karlovic si Sasa Tuksar (capitan nejucator Niki Pilic).


Programul intilnirii Croatia – România


Tragerea la sorti a meciurilor din cadrul intilnirii Croatia – România s-a efectuat ieri, la Split. In primul meci, care se va desfasura astazi, Andrei Pavel il va intilni pe Mario Ancic. In cea de-a doua partida a primei zile, Victor Hanescu il va intilni pe Ivan Ljubicic. In proba de dublu, care se va disputa miine, perechea Andrei Pavel / Gabriel Trifu va intilni cuplul Mario Ancic / Ivan Ljubicic. Programul ultimei zile de intreceri include urmatoarele partide: Ivan Ljubicic – Andrei Pavel si Mario Ancic – Victor Hanescu.


Primele meciuri de simplu de astazi si de duminica vor incepe la ora 15.00, in timp ce intilnirea de dublu este programata la ora 16.00.


Hanescu nu se teme de croati


Presedintele Federatiei Române de Tenis, Ilie Nastase, a spus ca jucatorii croati sint mai valorosi, insa spera ca forma slaba prin care trece in ultima vreme Liubicic sa ne ajute. „Meciul de la Split va fi mult mai greu decit cel cu Belarus, de la Brasov, dar avem si putina sansa, pentru ca Ljubicic nu este in forma si sper sa ramina asa. Nu cred ca publicul poate sa impiedice jucatorii sa joace tenis, asa ca nu va avea o influenta prea mare“, a spus Nastase.


La rindul sau, cel mai valoros tenisman român al momentului, Victor Hanescu, a recunoscut ca echipa Croatiei porneste ca favorita in confruntarea cu România. „Ne asteapta un meci greu. Croatia, cel putin teoretic, porneste ca favorita, dar si noi vom juca pentru a demonstra ca meritam din plin faptul ca am ajuns in sferturile Cupei Davis“, a spus Hanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS