10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIncertitudini pe axa Craiova-Caracal

Incertitudini pe axa Craiova-Caracal

In urma cu aproape doua luni (21 mai), un editorialist de sport de la un cotidian din Capitala si-a intitulat astfel editorialul de simbata: „Razboi civil in Oltenia“. Acesta scria ca retrogradarea Universitatii s-ar putea sa nu fie „cea de pe urma dezamagire din respectiva zona calamitata din punct de vedere intelectual“ (?!). Atunci, in mai, cind aproape nimeni nu stia ca majoritatea jucatorilor lui FC Caracal vor ajunge in curtea Universitatii, editorialistul avansa ideea unui „scenariu de sapa si sfada“ in Divizia B2, protagoniste fiind Universitatea si FC Caracal. Si editorialistul a incheiat cu umor negru: „Ha, ha, bafta Voua! Ce Divertis o sa fie!“. Din alt punct de vedere, acum este un fel de Divertis pe ruta Caracal – Craiova, via Booveni.


Bornescu ar vrea la Steaua


Steaua Bucuresti, prin presedintele Mihai Stoica, l-a contactat in week-end-ul trecut pe portarul Mircea Bornescu, fost la FC Caracal, in prezent in pregatiri la Universitatea, propunindu-i un transfer la gruparea din Ghencea, dupa plecarea lui Martin Tudor. Goal-keeper-ul Bornescu i-a sugerat presedintelui Stelei sa discute acest eventual transfer cu patronii de la FC Caracal, George Ilinca si Paul Valuta. Bornescu nu a semnat nici macar un precontract cu Universitatea, asa ca el apartine lui FC Caracal. Conform unei agentii de presa din Capitala, Bornescu ar fi declarat ca ar fi onorat sa joace la Steaua, dar acest posibil transfer nu depinde de el, ci de patronul iraniano-suedez Farid Jahani („Paul Valuta“), de care apartine. Contactat ieri-dimineata de GdS, Bornescu a evitat sa vorbeasca, sugerindu-ne sa dialogam cu patronii.


Universitatea a intirziat plata primei transe de dolari


O decizie in „cazul Bornescu“ nu a fost luata pina ieri dupa-amiaza, desi aseara n-ar fi exclus ca discutiile dintre cei doi finantatori ai celor doua cluburi – Mititelu (Universitatea) si Ilinca (FC Caracal) – sa fi clarificat, cit de cit, multe probleme urgente, mai ales financiare. Si toata degringolada ar pleca, sustin multe voci, de la incapacitatea financiara actuala a patronului Adrian Mititelu, cel care a solicitat de la Caracal aproape intreaga echipa, dar pina ieri dupa-amiaza nu achitase prima transa (aproximativ 300.000 de dolari) celor de la Caracal, primul termen, 6 iulie 2005, fiind depasit. Conform conventiei semnate pe 26 iunie intre cele doua patronate, pe 6 iulie ar fi trebuit ca FC Caracal sa primeasca de la patronul Universitatii 300.000 de dolari dintr-un total, zice-se, de 900.000 de dolari, dar suma nu este confirmata de oficialii celor doua grupari. Nu stim rezultatul negocierilor de aseara dintre Mititelu si cuplul Ilinca / Paul Valuta, dar prin urbe se vorbea de o pasuire a patronului Universitatii pina miine.


Daca nici miine prima transa nu ajunge in contul celor de la FC Caracal, atunci am putea asista la o spectaculoasa rasturnare de situatie, in sensul ca Bornescu si ceilalti jucatori caracaleni se vor intoarce in „Orasul minunilor“!


Mircea Bornescu, de 25 de ani, este nascut in Bucuresti si a efectuat junioratul la FC National. In sezonul 2004/2005 a evoluat la FC Caracal si a inscris sase goluri, toate din lovituri de la 11 metri. In iarna, el a avut o oferta din Turcia, de la o echipa din prima liga, iar acum l-au cautat Gloria Bistrita, Pandurii Tirgu Jiu, FC Vaslui si Steaua.


FC Caracal a avut in pregatiri 50 de jucatori


Prin plecarea aproape a intregii echipe de la Caracal la Universitatea, gruparea din „Orasul minunilor“ a trebuit sa-si ia anumite masuri in privinta lotului, in sensul chemarii in probe a multor jucatori noi. Cu toate acestea, daca patronul Universitatii nu achita prima transa, atunci toti jucatorii caracaleni aflati acum in pregatiri cu Universitatea revin la FC Caracal, iar cei chemati in probe vor fi indepartati din pregatirile lui Nae Ungureanu. De altfel, si „Rosu“ este intr-o situatie delicata si dificila. El are un contract coroborat financiar cu anumite obiective, dar in prezent totul este confuz, iar in situatia actuala el nu poate sa promita indeplinirea obiectivelor, actualul lot nefiind de valoarea celui din returul sezonului incheiat. Joaca de-a alba-neagra ar putea sa-l determine si pe Nae Ungureanu sa plece de la FC Caracal, iar finantatorii caracaleni, probabil, intuiesc acest amanunt.


Presedintele Jean Nitulescu a afirmat ieri: „Am avut multi jucatori in pregatiri, vreo 50, dar dupa ce am cernut sita au ramas 30 de jucatori. In final, vom ramine cu un lot de 24 de jucatori. Nu cunosc insa situatia jucatorilor plecati la Universitatea, ci doar ca patronul Universitatii ar fi in intirziere cu plata primei transe, dar asta nu e problema mea. Oricum, aceasta situatie confuza a creat unele probleme pentru FC Caracal, dar sa speram ca nu ajungem in situatia de a compromite, din acest punct de vedere, sezonul care incepe pe 20 august“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS