12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAJF Dolj a premiat valorile Olteniei

AJF Dolj a premiat valorile Olteniei

Desfasurat in Polonia, in perioada 1-9 iulie, turneul final al Campionatului European destinat reprezentativelor de amatori a consemnat si participarea tarii noastre, care si-a depasit conditia prin ocuparea locului sapte din cele opt participante. Spunem asta pentru ca restul competitoarelor sint angrenate de foarte mult timp in astfel de intreceri, sint echipe cu experienta care beneficiaza de toata atentia federatiilor. O dovada in acest sens sint bazele de pregatire si cantonamentele premergatoare competitiilor, spre deosebire de România care nu si-a pus amprenta, pina anul trecut, pe dezvoltarea si promovarea acestui tip de intrecere sportiva.


Elevii lui Dan Firitescu au putut participa la CE, ca urmare a clasarii pe locul secund la turneul pre-preliminar desfasurat la Cimpina, fapt care a condus la participarea in faza urmatoare, din Croatia, unde a terminat pe primul loc. In ultimul act al acestei competitii, România nu a reusit sa obtina nici o victorie, inregistrind un rezultat de egalitate (1-1 cu Irlanda) si doua infringeri (1-2 cu Spania, respectiv 1-3 cu Ucraina), insa evolutiile per ansamblu nu au dezonorat deloc fotbalul românesc.


Un lucru extrem de imbucurator este consemnat de faptul ca din lotul reprezentativei de amatori au facut parte nu mai putin de unsprezece jucatori olteni, plus antrenorul secund Sorin Patrascu, multi dintre ei numarindu-se printre titulari.


Sorin Patrascu impreuna cu presedintele AJF Dolj, Nicu Neagoe, au oferit ieri diplome celor care au reprezentat fotbalul craiovean, acestea fiind de altfel singurele atentii de care au beneficiat urmatorii „tricolori“: Petre Baluta, Mihai Dinu (ambii Petrolul Chimia), Ionut Rotaru, Daniel Dragoi (ambii CF AJF), Claudiu Sodoleanu, Marian Turcila, Laurentiu Boroiban, Constantin Dinu, Alin Chiliman (toti Armata Craiova), Ion Oprescu (Recolta Ostroveni) si Ion Preda (Avintul RAT Isalnita).


Avind loc initierea in fotbalul amator, România nu se rezuma doar la participarea in viitoarele editii, prima campanie de calificare incepind anul viitor, ci intentioneaza obtinerea unor rezultate memorabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS