12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUn triumf memorabil

Un triumf memorabil

Athletic Bilbao – CFR Cluj 4 – 5 (dupa lovituri de departajare) in tur: 0-1


Athletic Bilbao: Lafuente – Ustaritz, Gontzal, Amorebieta, Casas (’52, Martinez) – Ibon Gutierrez, Jonan Garcia – De Paula (’74, Ormazabal), Guerrero, Javi Gonzalez (’84, Lizoain) – Danobeitia. Antrenor: Jose Luis Mendilibar.


CFR Cluj: Turcas – Panin, Jula, Milosevici, Toma – Astilean (’90, Vlajici), D. Munteanu (’97, Mijin), Oncica, Vasie (’65, Coroian) – Anca, Tilinca. Antrenor: Dorinel Munteanu.


• Cartonase galbene: Javi Gonzalez / Toma, Oncica, Mijin, Coroian.


• Au arbitrat: Joaquim Da Silva – Jose Neto, Joao Dos Santos (toti din Portugalia).


Echipa antrenata de Dorinel Munteanu, CFR Cluj, s-a calificat in turul trei al Cupei UEFA Intertoto, dupa ce a a invins simbata, in deplasare, cu scorul de 5-4 (0-1, 0-1), dupa executarea loviturilor de departajare, formatia spaniola Athletic Bilbao. CFR Cluj s-a deplasat la Bilbao dorind sa-si apere avantajul de 1-0 obtinut in prima mansa. Echipa lui Dorinel Munteanu a fost, insa, prinsa pe picior gresit la jumatatea primei reprize, cind Javi Gonzalez, nemarcat, a reluat cu capul in plasa, de la aproximativ opt metri, o centrare de pe partea stinga a lui Jonan Garcia si a lasat rezultatul deschis pentru ambele formatii (’36).


In partea a doua a intilnirii, Athletic a controlat jocul in mare parte, dar nu a avut fermitate in atac. La rindul lor, „feroviarii“ clujeni au avut de doua ori ocazia de a obtine victoria in primele 90 de minute de joc, insa Cosmin Tilinca si Cristian Coroian au ratat din pozitii favorabile.


Tilinca a mai avut ocazia de a inscrie in a doua repriza de prelungiri, dar din nou a avut probleme la finalizare. Apoi, capitanul echipei Athletic, Julen Guerrero, a ratat o ocazie de aur, prelungirile s-au terminat si s-a trecut la loviturile de departajare. Jucatorii echipei CFR Cluj si-au pastrat calmul, au transformat toate cele cinci penaltiuri si s-au calificat in turul trei.


La loviturile de departajare au marcat pentru CFR Cluj Jula, Vlajici, Toma, Anca si Coroian, iar de la Athletic Bilbao au inscris Gontzal, Ibon Gutierrez si Guerrero, in timp ce Ustaritz a sutat peste poarta aparata de Turcas.


In minutul 97, antrenorul-jucator Dorinel Munteanu a fost inlocuit de Mijin, moment in care spectatorii prezenti pe stadionul „San Mames“ l-au aplaudat in picioare pe fotbalistul român.


Alte rezultate


In celelalte partide disputate simbata, in mansa secunda a turului doi al Cupei UEFA Intertoto, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: IFK Goteborg (Suedia) – Lombard Papa (Ungaria) 1-0 (in tur, 3-2), Dinaburg (Letonia) – Zalgiris Vilnius (Lituania) 2-1 (0-2), Sturm Graz (Austria) – VfL Wolfsburg (Germania) 1-3 (2-2), Dubnica (Slovacia) – Ankaraspor (Turcia) 0-1 (4-0), Pogon Szczecin (Polonia) – Sigma Olomouc (Cehia) 0-0 (0-1), Buducnost Podgorica (Serbia-Muntenegru) – Deportivo La Coruna (Spania) 2-1 (0-3), Charleroi (Belgia) – Tampere United (Finlanda) 0-0 (0-1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS