5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Finala americana

Venus Williams va incerca sa obtina al treilea succes pe iarba londoneza in fata liderei WTA Lindsay Davenport


Cea mai prestigioasa competitie de tenis, cea de la „All England Tennis and Cricket Club“, dotata cu premii totale de peste zece milioane de lire sterline, va oferi astazi prima finala, cea de la feminin. Fata in fata se vor afla Venus Williams, desemnata cap de serie numarul 14, si lidera WTA Lindsay Davenport, favorita numarul 1 a turneului.


Sora cea mare a familiei Williams a aratat pe iarba londoneza un tenis pe care nu l-a mai etalat de mult, ajungind fara probleme in ultimul act al competitiei pe care a cistigat-o in 2000 si 2001. De altfel, Venus va disputa astazi a cincea sa finala la Wimbledon in ultimii sase ani, dupa ce a ratat trofeul in 2002 si 2003 in fata surorii sale Serena, iar anul trecut a fost eliminata in turul secund.


De data aceasta, Venus Williams nu a mai clacat, in semifinale depasind-o pe detinatoarea titlului, Maria Sarapova. Joi a fost zi ploioasa la Londra, dar cele citeva ore de soare i-au fost de ajuns jucatoarei americane sa transeze disputa cu frumoasa rusoiaca de 18 ani. Venus s-a impus cu 7-6 (2), 6-1, dupa o ora si 42 de minute, razbunindu-si astfel sora, care anul trecut pierduse finala in fata Mariei Sarapova. Pentru rusoaica acest esec a fost primul pe iarba in ultimii doi ani, ultima infringere consemnindu-se in 2003, tot la Wimbledon, dar in optimi, cind, tot intr-o zi de 30 iunie, a pierdut in fata compatrioatei Svetlana Kuznetsova. In rest, Sarapova se putea lauda cu 22 de succese pe iarba, zece la Birmingham si 12 la Wimbledon.


In duelul cu Williams, rusoaica nu a putut face nimic. Americanca a avut 5-2 in primul set, dar orgoliul Mariei a facut sa egaleze situatia, pierzind apoi fara drept de apel in tie-break. Al doilea set insa nu a mai avut istoric. Venus a fost pe tot terenul, iar Sarapova nu a putut cistiga decit un game. Pentru jucatoarea din Statele Unite, fosta lidera mondiala, a fost al 41-lea meci din cariera cistigat la Wimbledon, ea avind la activ patru titluri de Mare Slem, doua pe iarba londoneza si doua la US Open.


Cea de-a doua semifinala, dintre Lindsay Davenport si frantuzoaica Amelie Mauresmo, s-a disputat pe durata a doua zile. Intrerupta joi, dupa doua ore si noua minute, la scorul de 6-7 (5), 7-6 (4), 5-3 in favoarea jucatoarei californiene de 29 de ani, meciul s-a reluat ieri, cind s-au mai disputat doua ghemuri, Davenport impunindu-se in setul trei cu 6-4, in cel mai echilibrat meci din competitia feminina. Cistigatoarea de la Wimbledon va primi un cec de 600.000 de lire sterline.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS