12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInvincibilitatea mexicana

Invincibilitatea mexicana

Grecia – Mexic 0-0


• Stadion „Waldstadion“, Frankfurt, spectatori: 31.000.


Grecia: Nikopolidis – Vyntra, Kapsis (’74, Tavlaridis), Goumas, Fissas – Giannakopoulos, Zagorakis, Basinas – Amanatidis (’46, Gekas), Charisteas, Vryzas (’61, Papadopoulos). Antrenor: Otto Rehhagel.


Mexic: Sanchez – Salcido, Osorio, Mendez – Pineda, Pardo (’46, Medina), Perez, Rodriguez, Lozano (’73, Marquez) – Fonseca (’61, Torrado), Morales. Antrenor: Ricardo Lavolpe.


• A arbitrat: Amarilla Demarqui (Paraguay).


Campioana Europei s-a cam facut de rusine la acest minimondial, grecii reusind sa obtina doar un punct chinuit, miercuri seara, in ultimul meci din competitie, dupa o remiza alba cu nationala Mexicului deja calificata in semifinale de pe primul loc in grupa B. Selectionata pregatita de Otto Rehhagel este singura care nu a inscris nici un gol la Cupa Confederatiilor, etalind cel mai slab joc dintre competitoare.


Nici in disputa cu „verzii“ lui Lavople elenii nu au aratat o alta fata, cu toate ca si-a creat ceva mai multe ocazii de gol ca de obicei, in timp ce adversarii au parut ca se menajeaza pentru dificilul meci din semifinale, unde vor intilni Argentina, ocupanta locului secund din grupa A. Mexicanii s-au preocupat mai mult sa nu primeasca gol si sa-si pastreze recordul de invincibilitate, ajungind dupa remiza cu campioana europeana la al 21-lea joc consecutiv fara infringere.


Omul meciului a fost portarul mexicanilor Oswaldo Sanchez, care s-a dovedit providential la suturile lui Charisteas si Vryzas, din prima parte, sau la „bomba“ aceluiasi Charisteas, in finalul partidei. In replica, nord americanii au fost periculosi prin Jose Fonseca si Mario Mendez, dar Nikopolidis a fost la post.


Grecii au parasit competitia cu capul plecat, la fel ca la ultimul mondial la care au participat, cel din 1994, cind au fost umiliti in grupa de Argentina, Bulgaria si Nigeria, primind zece goluri fara sa marcheze vreunul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS