17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSantos a facut diferenta

Santos a facut diferenta

Australia – Tunisia 0-2


• Stadion „Zentral“, Leipzig, spectatori: 24.000.


• A marcat: Santos ’26, ’70.


Australia: Petkovici – McKain, Moore, Vidmar, Neill – Culina, Colosimo, Skoko (’62, Cahill), Chipperfield (’38, Milicevici) – Viduka (’46, Thompson), Aloisi. Antrenor: Frank Farina.


Tunisia: Kasraoui – Trabelsi, Namouchi, Saidi, Ayari – Mnari, Nafti, Ben Saada (’69, Ghodhbane), Chadli (’55, Jomaa) – Santos (’89, Jaziri), Guemamdia. Antrenor: Roger Lemerre.


• A arbitrat: Chandia Alarcon (Chile).


Golurile lui Santos de la mijlocul fiecarei reprize au adus nationalei Tunisiei primul succes de la Cupa Confederatiilor. In ultimul joc din grupa A, africanii au invins reprezentativa Australiei cu 2-0, aratind inca o data un fotbal placut ochiului. Jucatorii pregatiti de Roger Lemerre, antrenorul care a adus Frantei titlul continental in 2000, au lasat o impresie buna la acest turneu, pierzind cu 2-1 in fata Argentinei si cu 3-0 cu Germania, dar nemtii s-au desprins pe final, dupa un penalti inventat. In duelul perdantelor grupei, tunisienii nu le-au lasat nici o sansa „cangurilor“, chiar daca acestia reusisera sa marcheze trei goluri germanilor si doua argentinienilor.


Bine asezati in teren de Lemerre, campionii „continentului negru“ au avut superioritate in prima parte, cind au marcat de doua ori, primul gol fiind insa anulat, pentru ca mingea trimisa din lovitura libera indirecta de Guemamdia nu a fost atinsa de nimeni (’20). Sase minute mai tirziu, o greseala a portarului Petkovici, care nu a putut retine un balon relativ usor, i-a dat ocazia lui Santos sa marcheze nestingherit.


Africanii si-au continuat recitalul si in partea a doua a meciului, australienii nemaifiind capabili sa pericliteze poarta adversa asa cum o facusera in precedentele intilniri. In minutul 70, apararea visatoare a „cangurilor“ si-a facut din nou numarul, iar Santos nu l-a iertat pe Petkovici, invingindu-l cu un sut puternic din careu, cu care a inchis tabela.


Pentru Australia a evoluat la acest turneu si jucatorul lui FC National, Jon McKain, fundasul „bancar“ fiind folosit de selectionerul Frank Farina in toate cele trei partide din grupa, insa doar in ultima a fost titular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS