11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPavel si Hanescu, in turul doi la Wimbledon

Pavel si Hanescu, in turul doi la Wimbledon

Iarba nu a constituit o problema pentru tenismenii români Victor Hanescu si Andrei Pavel, care au reusit marti seara sa se califice in turul secund al turneului de la Wimbledon, a treia competitie de Mare Slem a anului, dotata cu premii in valoare totala de peste zece milioane de lire sterline. Hanescu a avut nevoie de trei ore si 44 de minute pentru a infringe rezistenta crunta a danezului K. Carlsen. Mai in virsta decit românul, tenismanul nordic a luptat pentru fiecare minge, arma sa principala fiind serviciu. In cele din urma, Victor s-a impus cu 6-7 (2), 7-6 (4), 6-3, 5-7, 6-4, la a cincea minge de meci pe care a avut-o.


Dupa doua seturi strinse, decise la tie-break, Hanescu a beneficiat primul de mingi de break si a si reusit sa le fructifice. Românul a avut executii aplaudate, care l-au cam disperat pe Carlsen, dar danezul nu a cedat. Superior la capitolul lovituri cistigatoare si comitind mai putine greseli, Victor Hanescu, desi putin iritat din cauza unor hotariri discutabile ale arbitrilor de linie, a inceput insa in forta ultimul set pe care si l-a adjudecat cu un as in game-ul decisiv, si va da piept in turul doi cu francezul Sebastien Grosjean, care a trecut de conationalul sau Michael Llodra in cinci seturi, 3-6, 7-5, 4-6, 7-6 (5), 6-4.


S-a trezit „Cneazul“


Dupa ce a fost eliminat din primul tur la ultimele cinci turnee la care a participat, incluzind aici Roland Garrosul si cele doua concursuri pe iarba dinainte de Wimbledon, Andrei Pavel a izbutit marti seara sa iasa din pasa neagra in care intrase de pe 29 aprilie, cind reusise ultimul succes in circuitul ATP, in semifinala de la München cu Tommy Haas. In runda inaugurala de la „All England Tennis and Cricket Club“, Pavel a parut trezit la realitate si nu i-a dat sperante croatului Roko Karanusici, un jucator venit din calificari si situat pe locul 169 in lume, decit in setul doi, pierdut cu 4-6. In rest, 6-2, 6-2 si 6-4 in cel de-al patrulea set, si „Cneazul“ a trecut in turul secund, unde il va intilni pe suedezul Thomas Johansson, favoritul numarul 12, invingator cu 6-3, 6-2, 6-2, in fata cehului Bohdan Ulihrach.


Pentru succesele din primul tur, tenismenii români au asigurate cite sapte puncte in clasamentul ATP, dar si un cec in valoare de 15.440 de lire sterline.


Fara surprize in primul tur


In runda inagurala a competitiei masculine de la Wimbledon au lipsit surprizele, eliminarea finalistului de la Roland Garros, Mariano Puerta, parind normala in conditiile in care argentinianul nu iubeste deloc iarba. Desi a fost desemnat cap de serie numarul 16, Puerta a stat pe teren doar o ora si jumatate, cistigind numai sase game-uri in fata germanului Lars Burgsmuller, care s-a impus cu 6-1, 6-1, 6-4. In schimb, elvetianul Roger Federer si-a aratat inca o data superioritatea pe iarba. Adversarul sau din primul tur, francezul Mathieu, i-a dat o replica remarcabila, dar campionul ultimilor doua editii de la Wimblendon s-a impus in trei seturi, 6-4, 6-2, 6-4, anuntindu-si de la inceput intentia de a reusi „tripla“.


Alte rezultate: Andy Roddick (SUA) – Jiri Vanek (Cehia) 6-1, 7-6 (4), 6-2; Rafael Nadal (Spania) – Vincent Spadea (SUA) 6-4, 6-3, 6-0; Tim Henman (Marea Britanie) – Jarkko Nieminen (Finlanda) 3-6, 6-7 (5), 6-4, 7-5, 6-2; Guillermo Coria (Argentina) – Tomas Behrend (Germania) 6-1, 6-2, 6-2; David Nalbandian (Argentina) – Raemon Sluiter (Olanda) 6-2, 6-2, 7-5; Lleyton Hewitt (Australia) – Christophe Rochus (Belgia) 6-3, 6-3, 6-1; Greg Rusedski (Marea Britanie) – Alberto Martin (Spania) 6-3, 4-6, 6-2; Marat Safin (Rusia) – Paradorm Srichaphan (Thailanda) 6-2, 6-4, 6-4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS