16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEgalul campioanelor

Egalul campioanelor

Cupa Confederatiilor


Argentina – Germania 2-2


• Stadion „Franken“, Nurnberg, spectatori 42.000.


• Au marcat: Riquelme ’32, Cambiasso ’74 / Kuranyi ’29, Asamoah ’51.


Argentina: Lux – J. Zanetti, Coloccini, Samuel (’62, Santana), Heinze – Bernardi (’53, Aimar), Cambiasso, Riquelme, Sorin – Tevez (’80, Delgado), Figueroa. Antrenor: Jose Pekerman.


Germania: Hildebrand – Hinkel, Mertesacker, Huth, Hitzlsperger – Deisler, F. Ernst, B. Schneider (’46, Frings), Schweinsteiger (’70, Engelhardt) – Kuranyi, Asamoah (’58, Hanke). Antrenor: Jürgen Klinsmann.


• A arbitrat: Lubos Michel (Slovacia).


Cel mai asteptat duel din grupa A a Cupei Confederatiilor a oferit marti seara o noua mostra de fotbal de calitate. Confruntarea dintre Germania si Argentina, doua foste campioane mondiale care si-au disputat de-a lungul timpului si doua finale consecutive de CM, in 1986 (3-2 pentru sud-americani) si 1990 (1-0 pentru nemti), s-a incheiat nedecis, 2-2, la fel cum se intimplase si in amicalul din februarie, insa ambele echipe au jucat ofensiv, de dragul spectacolului. Cum calificarea era deja acontata, miza partidei de pe „Frankenstadion“ din Nurnberg ramasese stabilirea ordinii primelor doua locuri in grupa, lidera urmind sa intilneasca in semifinale, cel mai probabil, reprezentativa Braziliei (in cazul in care selecao isi va adjudeca locul secund in grupa B in duelul cu Japonia, care a avut loc aseara).


Cu gindul la o posibila confruntare cu campioana mondiala, cele doua echipe au dorit sa arate tot ce au mai bun. Ocaziile s-au succedat rapid de ambele parti, inceputul apartinind insa nemtilor. In primele zece minute, Kevin Kuranyi a irosit doua bune sanse de a marca, apoi argentinienii i-au dat emotii portarului lui Stuttgart, Hildebrand, golgheterul Figueroa ratind de putin tinta (’18). Kuranyi nu a mai gresit in minutul 29, cind, dupa o faza fixa si mai multe devieri norocoase, proaspatul atacant al lui Schalke s-a aflat pe directia sutului lui Hitzlsperger si a trimis mingea in plasa.


Lovita in orgoliu, reprezentativa „pumelor“ a reactionat repede. Riquelme a obtinut o lovitura libera din marginea careului, pe care tot el a transformat-o impecabil, „executindu-l“ pe Hildebrand, plasat gresit. Si scorul a devenit 1-1, la capatul unei reprize in care sud-americanii au avut 59 la suta posesia balonului.


La reluare, desi rezultatul le asigura cistigarea grupei, nemtii nu au aparat remiza. Doar erau gazde. Au insistat mai mult, au echilibrat raportul posesiei mingii si au trecut destul de repede in avantaj. Kuranyi l-a servit excelent pe Asamoah, iar atacantul de origine ganeza l-a invins pe Lux cu un sut din careu, la coltul lung (’51). Pekerman a raspuns ofensiv si i-a aruncat in teren pe Aimar si Santana. Si, pina la urma, „panzerul“ a cedat, Cambiasso egalind in minutul 74 cu un sut din marginea careului, deviat insa decisiv de Deisler. Rezultat care le scoate in cale argentinienilor, in lupta pentru un loc in finala, selectionata Mexicului, care aseara urma sa intilneasca Grecia, in ultimul meci din grupa B.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS