13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLideri fara glorie

Lideri fara glorie

Dinamo II – Pandurii 0-0


• Stadion „Florea Dumitrache“, spectatori 500.


Dinamo II: Posteuca – Nitu, L. Goian (’72, Gheorghiu), Scarlatache, Craciun – Ropotan, Mihalache, Cita (’67, Gojman), M. Niculescu (’70, Moise) – T. Moldovan, L. Ganea. Antrenor: Cornel Ţalnar.


Pandurii: Balaet – Bogoi, Craciunescu, Radoi (’14, C. Popescu) – Popete (’82, Bertea), Vancea, Buia, Negut (’60, Scarlat), Trofin – M. Ilie, Vintilescu. Antrenor: Emil Sandoi.


• Cartonase rosii: Mihalache (’75) / Scarlat (’75).


• Au arbitrat: S. Corpodean – P. Gheba, D. Burloiu.


Cu doua etape inainte de finalul sezonului, echipa Pandurii Tirgu Jiu a ajuns, prin conjunctura rezultatelor si mai putin prin forta sa, pe primul loc al clasamentului rivnit inca de la debut. Promovarea depinde in acest moment numai de gorjeni, care trebuie sa obtina doua victorii in ultimele doua etape. Lipsa de eficienta in fata portilor adverse pare principalul inconvenient al elevilor lui Sandoi, care au nevoie de goluri pentru a scrie istorie. Fara sase puncte in ultimele runde este greu de crezut ca Divizia A se va juca la Tirgu Jiu sezonul viitor, deoarece lupta la virf este foarte strinsa, primele trei clasate, Pandurii, CS Otopeni si FC Sibiu, fiind despartite de un singur punct.


FC Caracal si-a facut datoria si a stopat pe rind contracandidatele tirgujienilor, insa echipa Pandurii a ramas datoare la Bucuresti cu Dinamo II, cum a facut-o mai in toate deplasarile returului. Drumul spre prima pozitie a clasamentului a inceput cu un moment de reculegere tinut in memoria fostului „pandur“ Alin Paicu, decedat in timpul unui meci de Divizia C, jucatorii din Tirgu Jiu evoluind cu brasarde negre. Tinerii jucatori ai lui Ţalnar au inceput curajos si au amenintat poarta lui Balaet cu suturi de la distanta, in primul sfert de ora al meciului. Balaet s-a evidentiat in minutul 17, cind a prins sutul lui Ganea de la 12 metri, anterior avind inca doua interventii destul de nesigure. Sandoi a fost nevoit sa faca prima schimbare devreme, in minutul 14, Radoi, accidentat, fiind inlocuit de C. Popescu, tot sistemul de joc gindit de tehnicianul oaspetilor fiind dat peste cap. Iuresul dinamovistilor a incetat, iar oltenii au pus stapinire pe joc, coordonati de Buia. Acesta l-a angajat pe Vintilescu, care a scapat singur spre poarta lui Posteuca, dar a fost blocat in momentul sutului de L. Goian. Doua minute mai tirziu, C. Popescu i-a pus o minge pe frunte lui Vintilescu, insa acesta a gresit tinta din mijlocul careului, nejenat de nimeni. Dominarea fotbalistilor lui Sandoi s-a accentuat, dar culoare de sut au fost putine in careul supraaglomerat al „ciinilor rosii“.


Partea secunda a inceput furtunos, Balaet salvind un gol iminent din fata lui Moldovan, iar Mircea Ilie a nimerit transversala cu o centrare sutata. Sub impulsul numerosilor suporteri gorjeni care scandau „jucam si promovam“, Sandoi l-a scos pe apaticul Negut si l-a introdus pe Scarlat. Replica a venit si de pe banca gazdelor, Ţalnar facind trei schimbari in numai citeva minute, inlocuind jucatorii experimentati cu citiva juniori de perspectiva. Graba era sa-l coste pe „Ţintar“, pentru ca Ropotan s-a accidentat avind nevoie de minute bune de ingrijiri medicale.


Candidatii la promovare nu au speculat momentul, ba mai mult, s-au „ingropat“ singuri prin gestul nesportiv al lui Scarlat, care a lovit cu cotul un adversar si a vazut, impreuna cu Mihalache, cartonasul rosu. In ultimele minute de joc, eroul negativ al partidei a fost M. Ilie, care a irosit doua oportunitati rare de a transa promovarea. Fluierul final al lui Corpodean i-a gasit pe „panduri“ prabusiti pe gazon, desi erau pe primul loc, constienti ca au pierdut o mare ocazie de a transa lupta in seria a II-a inainte de sfirsitul campionatului.


Scarlat a fost exclus din lot


Dezamagit, antrenorul liderului, Emil Sandoi, a pus rezultatul pe seama absentelor si a lipsei de eficienta a atacantilor si a anuntat excluderea din lot a lui Scarlat: „Este un rezultat care ne duce pe primul loc. Nu sint multumit pentru ca avem probleme la finalizare. Nu ne ajung patru cinci ocazii pentru a marca un gol. Daca cistigam, cartile promovarii erau aruncate. Ne-au lipsit astazi (simbata – n.r.) Stefan si Ursu. Vintilescu este iesit total din forma, a avut doua ocazii cit roata carului. In fotbal nu depinzi numai de tine, mai sint 15 echipe in competitie. Gestul lui Scarlat ne priveaza de punctele puse in joc. Din momentul de fata nu mai face parte din lot.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS