11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBenitez l-a egalat pe Mourinho

Benitez l-a egalat pe Mourinho

Tehnicianul lui Liverpool, Rafa Benitez, a realizat miercuri o performanta asemanatoare celei a managerului de la Chelsea, Jose Mourinho. Portughezul a cucerit Cupa UEFA in 2003 si Liga in 2004 cu FC Porto, in timp ce spaniolul a triumfat in Champions League cu Liverpool dupa ce anul trecut se impusese in UEFA cu Valencia. Benitez se poate insa considera mai tare decit Mourinho, pentru ca l-a invins in semifinale, cind „cormoranii“ au eliminat Chelsea.


Dupa acest nou succes, Benitez a precizat ca miercuri a fost cea mai frumoasa zi din cariera sa. „La pauza am stiut ca trebuie sa schimbam lucrurile. Am decis sa folosim trei fundasi, iar cum Finnan era usor accidentat, el a iesit. Primul nostru gol a schimbat lucrurile. Atunci am inceput sa credem. Dupa al doilea gol am avut suporterii alaturi de noi si a fost mult mai usor.


In fotbal este probabil cea mai frumoasa zi din viata mea. Avind in vedere ca am fost condusi cu 3-0, cred ca jucatorii au fost fantastici. La pauza le-am spus ca daca cred in victorie, atunci o pot obtine“, a afirmat Benitez.


La rindul sau, Carlo Ancelotti a calificat drept ciudat meciul cu Liverpool, apreciind ca formatia engleza a avut „sase minute nebune“, care au fost fatale echipei sale. „A fost un meci ciudat. Am jucat bine, dar ei au avut sase minute nebune care ne-au fost fatale. A fost o finala minunata, pe care nu meritam sa o pierdem. Ne acceptam infringerea si sint mindru de jucatorii mei. Am facut tot ce s-a putut. Cred ca clubul poate fi multumit de performantele echipei, care a ajuns intr-o finala a unei competitii foarte importante. Milan merita sa cistige un trofeu in acest sezon, dar uneori lucrurile nu sint asa cum te astepti“, a spus Ancelotti. Tehnicianul italian nu-si va pierde postul in urma acestui esec. „Nu voi demite pe nimeni. Este incredibil ceea ce s-a intimplat la Istanbul, dar acesta este fotbalul. Va trebui sa o luam de la capat in sezonul viitor“, a precizat patronul Milanului, Silvio Berlusconi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS