12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSintem pe dinafara!

Sintem pe dinafara!

Universitatea – FC Brasov 1-3


• Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 15.000.


• Au marcat: Schumacher ’45-p / Tatarciuc ’22, Surdu ’38, Karamian ’61.


Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bundea (’46, Buhus), Pirvu, Plesan, M. Iordache (’62, I. Iordache) – Schumacher – Lutu, Cl. Dragan (’80, Dananae). Antrenor: M. Bondrea.


FC Brasov: Pesici – Balint, Bodea, B. Nicolae, Sarmasan – Manole, Isaila (’90, I. Popa), Tatarciuc, Sandor (’35, Petroesc) – Surdu, Karamian (’77, Povercovici). Antrenor: F. Bajko.


• Cartonase galbene: Moti / Balint, Pesici.


• Au arbitrat: Al. Deaconu – N. Marodin, C. Avram.


• Observatori: M.C. Ionescu si G. Ionescu.


Daca pina acum mai faceam calcule in privinta salvarii de la retrogradare, iar rezultatele erau optimiste, de data aceasta totul s-a sfirsit. Condamnarea definitiva a Universitatii s-a scris aseara, pe „Ion Oblemenco“, unde cei care imbraca tricourile alb-albastre au fost ingenuncheati de o contracandidata la retrogradare, FC Brasov. Cum sa poata spera Stiinta sa scoata puncte din deplasarile din Giulesti, Stefan cel Mare sau Timisoara, cind oltenii nu au fost capabili sa invinga o echipa care pare si ea condamnata la matineu? Dupa prestatia alb-albastrilor de aseara, fara nici o idee de joc, nu putem trage decit o singura concluzie: ne meritam soarta! Prea multe scandaluri, jocuri de-a vinzarea, schimbari de antrenori, transferuri inutile de jucatori si prea putin fotbal, aceasta a fost imaginea Universitatii din ultima vreme.


Cu FC Brasov, suporterii au sperat la o victorie datatoare de sperante doar in primele minute, cind Lutu a intors pe toate fetele defensiva oaspetilor, trimitind apoi mingea in bara, pentru ca Plesan sa nu poata marca din doi metri (‘7). Desi brasovenii nici nu credeau ca pot scoate un rezultat asa de bun in Banie, sutul periculos al lui Sandor (’12) avea sa anunte dezastrul de mai tirziu. In timp ce craiovenii au carat inutil mingea pina in fata portii adverse, unde au ramas in criza de idei, „stegarii“ au lovit pe contraatac. Tatarciuc, lasat liber la 20 de metri, a prins un sut cu care, probabil, nu se mai intilneste in intreaga sa cariera, mingea oprindu-se in vinclul portii lui Guso (’22). Stiinta a ripostat peste patru minute, dar golul marcat de Pirvu, dupa o invalmaseala in careul Brasovului, a fost anulat pe motiv de ofsaid.


In replica, oaspetii au mai punctat o data. Dupa un hent nesemnalat in terenul brasovean, oaspetii au pornit pe contraatac, Daouda a gresit, Surdu a preluat, l-a intors pe Papura si a trimis din careu, la coltul lung, fara sperante pentru Guso. Oltenii au marcat in prelungirile primei reprize, Schumacher transformind un penalti obtinut de M. Iordache, dar revirimentul nu s-a produs in partea secunda. Craiovenii au evoluat la fel de slab, iar ardelenii au profitat, pecetluind soarta Universitatii dupa o faza pornita de la o greseala a lui Papura, in care au dejucat iesirea la ofsaid a defensivei gazda. Karamian a marcat pe linga Guso, trimitind practic Stiinta in B, dupa 41 de ani. Doar o fuziune cu FC National, care se pare ca este deja pregatita, mai poate face ca gruparea olteana sa continue in prima liga, insa rusinea retrogradarii nu va putea fi stearsa niciodata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS