17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRat a adus victoria lui Sahtior

Rat a adus victoria lui Sahtior

Ucraina. Internationalul român Razvan Rat a fost cel care a adus trei puncte lui Sahtior Donetk, in meciul pe care echipa lui Mircea Lucescu l-a cistigat, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, in fata lui Metalurg Zaporojie, in cadrul etapei a 24-a a campionatului Ucrainei. Rat a fost titular, a evoluat pe toata durata meciului si a inscris, in minutul 68, golul victoriei „minerilor“, prin care acestia si-au pastrat avansul de trei puncte fata de rivala Dinamo Kiev. Sahtior deschisese scorul prin Zadson (’44-p), dar fusese egalata peste doar un minut. La gazde a fost integralist si Barcauan, in timp ce Ciprian Marica a fost introdus pe teren in minutul 59, in locul lui Elano. Stoican nu a fost convocat pentru acest meci.


La rindul sau, Dinamo Kiev a invins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formatia Dnipropetrovsk, gratie golurilor inscrise de Schatsky (’35) si Rincon (’65-p). Mijlocasul român Florin Cernat a fost introdus pe teren la Dinamo in minutul 64, in locul lui Bialkevic, in vreme ce Ghioane si Irimia nu au fost convocati pentru aceasta partida. In clasament, Sahtior Donetk ocupa primul loc, cu 61 de puncte, in timp ce Dinamo Kiev are 58 de puncte, dar si un meci mai mult disputat.


Rusia. Mijlocasul Erik Lincar a evoluat pe toata durata partidei pe care echipa sa, Amkar Perm, a cistigat-o, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, in fata formatiei Rostov, in etapa a 7-a a campionatului Rusiei. Intr-un alt meci, formatia Spartak Moscova, cu jucatorii români Adrian Iencsi si Florin Soava pe banca de rezerve, a invins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Terek Groznii.


Turcia. In etapa a 31-a a ligii secunde din Turcia, mijlocasul caracalean Cornel Frasineanu a marcat pentru Bursaspor, in partida cistigata de „crocodili“, in deplasare, cu scorul de 2-0, impotriva formatiei Istanbul Belediyesispor. Frasineanu, care a marcat cel de-al doilea gol al Bursei, in minutul 88, a evoluat pe toata durata meciului, la fel ca si coechipierul sau, fundasul Iulian Miu. In Super Liga turca, Daniel Pancu a fost pe teren in victoria lui Besiktas in deplasare, 1-0 cu Rizespor, dar evolutia sa a fost criticata de presa „neuitatul portar al derbiului cu Fener evoluind prea degajat“.


Germania. Ex-stelistul Laurentiu Reghecampf a evoluat pe toata durata partidei pe care Alemannia Aachen a cistigat-o, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, impotriva fostei sale echipe, Energie Cottbus, in etapa a 31-a din 2. Bundesliga. Reghecampf a fost autorul pasei decisive la cel de-al doilea gol al Alemanniei Aachen, inscris de Michalke (’34). La oaspeti, jucatorul român Adrian Iordache a evoluat pina in minutul 74, cind a fost inlocuit cu Meszaros.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS