22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlteni, fara brasoave!

Olteni, fara brasoave!

In urma cu citiva ani (campionatul 1999/2000), Universitatea a mai avut parte de un meci decisiv in compania brasovenilor, si tot pe „Ion Oblemenco“. A cistigat Craiova, cu 1-0, printr-un autogol (Bodea), dar atunci, in final, au scapat de retrogradare ambele echipe.


In prezent, datele problemei sint altele, iar o victorie a Universitatii nu este salvatoare. Din pacate pentru olteni, mai sint doar sapte meciuri din aceasta editie de campionat si ora H se apropie. Craiova inca spera, dar programul acestor ultime partide este foarte greu, deoarece avem patru deplasari dificile la Timisoara, in Giulesti, in Stefan cel Mare si la Galati. N-am reusit sa batem pe CFR Cluj, „Poli“ Iasi si FCM Bacau si cistigam in Giulesti sau in Stefan cel Mare? Este adevarat ca la Cluj, Iasi si la Bacau, desi inima lui Ion Craciunescu zice-se ca ar plinge, nu au vrut nici arbitrii sa cistige Craiova. Mai conteaza asta in clasament? Ne agatam de aceste meciuri din deplasare, iar pe cele de acasa – cu FCM Brasov (astazi), Gloria si Apulum – le consideram cistigate si speranta exista, nu?


In ciuda acestui program, repet, foarte dificil, oltenii spera. Si bine fac! Mai sint si rezultatele indirecte, adica meciurile contracandidatelor la retrogradare, asa ca cine stie…


In acest context al foamei de puncte, meciul de astazi este foarte important, iar oltenii nu isi pot permite nici un pas gresit. Ca atare, orice comentariu este de prisos. Lotul oltean se afla de luni in cantonamentul din Lunca Jiului, iar aseara, la ora 18.00, Marian Bondrea a coordonat ultimul antrenament premergator partidei de astazi. Tehnicianul oltean se confrunta astazi cu doua probleme: Bordeanu (accidentat) si L. Preda (suspendat).


Chiar daca echipa se afla pe un loc blestemat, ca sa zicem asa, suporterii vor fi asta-seara alaturi de Universitatea si promit ca vor fi cel de-al „12-lea“ titular, deoarece si ei, ca si jucatorii, mai cred in salvarea de la retrogradare. Doar Mitica de la Liga ne-a atentionat asta-iarna clar: „Craiova va retrograda!“. Cu o asemenea declaratie-soc, cu asemenea arbitraje potrivnice Universitatii, ce ne-a mai ramas? Ca oltenii, inclusiv „maimutele“ sa arda de azi inainte la cote inalte, deoarece, matematic vorbind, si FC Brasov mai are sanse sa ramina in Divizia A. Asa cum Dinamo mai are sanse sa cistige titlul…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS