14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioni dupa 50 de ani

Campioni dupa 50 de ani

Miliardul de euro pe care magnatul rus Roman Abramovici l-a investit in Chelsea a adus si rezultatele asteptate. A fost insa nevoie de un antrenor ca Jose Mourinho pentru ca gruparea londoneza sa triumfe intr-o maniera categorica in Premier League, dupa ce si-a adjudecat si Cupa Ligii engleze, iar aseara urma sa se dueleze cu Liverpool pentru un loc in finala Ligii Campionilor. Dupa succesul cu 2-0 de pe terenul lui Bolton Wanderers (Lampard ’60, ’76), previziunea arogantului Mourinho s-a adeverit, Chelsea obtinind titlul dupa o pauza de 50 de ani, cu trei etape inainte de finalul sezonului, contabilizind 88 de puncte, cu 14 mai multe decit Arsenal („tunarii“ au un meci mai putin).


In stilu-i caracteristic, tehnicianul portughez a afirmat dupa acest nou succes al sau ca Chelsea Londra a meritat sa cistige titlul de campioana a Angliei si ca jucatorii sai s-au luptat „ca niste lei“ pentru a-l obtine. „Echipa mea este foarte speciala. Vreau sa ramin la Chelsea mai multi ani si sa-mi prelungesc contractul, pentru ca inima mea este alaturi de acest club. Jucatorii au o mentalitate speciala au ambitie si hotarire. Ne-am luptat si totodata am suferit impreuna. Am luptat ca niste lei pentru titlu si il meritam din plin“, a spus Mourinho.


Succesul antrenorului portughez a umplut pagini intregi si in presa lusitana. „Regele“, „Sfintul Jose Mourinho, noul patron al fotbalului englez“, „Victoria echipei noastre Chelsea“, au fost citeva dintre titlurile de prima pagina ale ziarelor din Portugalia. „Mourinho este campionul, evident“, a titrat cotidianul A Bola, in timp ce publicatia 24 horas a notat: „Victoria echipei noastre Chelsea este Viagra pentru orgoliul national. Exista putini portughezi la fel de competenti, stralucitori si eficienti precum Mourinho. El este portughezul care face legea in strainatate si care nu ne dezamageste niciodata. Datorita lui ne vine sa strigam: Am cistigat!“


Jucatorii lui Chelsea vor sarbatori cistigarea titlului in luna iunie, printr-o calatorie de patru zile la Las Vegas, unde nu vor fi insotiti de patronul clubului, Roman Abramovici. John Terry, Frank Lampard, Joe Cole, Didier Drogba, Damien Duff, Petr Cech, Arjen Robben alaturi de ceilalti „albastri“ vor fi cazati la hotelul Bellagio, devenit celebru dupa ce a aparut in filmul Ocean’s Eleven. Ei vor pleca in Statele Unite singuri, fara sotii sau prietene. Jucatorii l-au invitat si pe Jose Mourinho, dar acesta isi rezervase deja locuri pentru o vacanta impreuna cu familia sa.


„Aproape tuturor jucatorilor din prima echipa le place sa joace carti si sa parieze, astfel ca era evident ca Vegas va fi destinatia lor“, a precizat o sursa din cadrul gruparii londoneze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS