6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLe-a scos promovarea din cap

Le-a scos promovarea din cap

In runda a 19-a a Diviziei C, lidera seriei a 5-a, Universitatea II, a plecat invinsa de pe terenul concitadinei Armata, diminuindu-si sansele de a ajunge in liga secunda. „Satelitii“ au ramas pe primul loc, cu doua puncte avans fata de rivala CSM, dar vilcenii au un meci mai putin. In etapa de vineri, in Banie s-a mai disputat si alt derbi local, cei de la „GP“ plecind cu toate punctele de pe „Depou“. A cincea formatie craioveana, Chimia, s-a apropiat la patru puncte de CSM, dupa victoria de acasa cu Progresul Corabia.


Armata 1


Universitatea II 0


Armata si-a pastrat invincibilitatea din acest retur si dupa confruntarea cu echipa satelit a Universitatii. Alb-albastrii au aratat ca o echipa modesta, care nu poate emite pretentii la promovare, in timp ce „militarii“ s-ar fi putut afla lejer pe primul loc daca ar fi avut aceeasi evolutie convingatoare si in tur. Elevii lui Gusatu au marcat repede prin Turcila, care l-a lasat fara replica pe Vulpescu cu un sut din lovitura libera de la 25 de metri (’11), iar apoi doar au asistat la chinurile oaspetilor, care au incercat in zadar sa marcheze macar golul egalizator. Nici macar experienta lui Vigariu nu a fost de folos trupei lui Ionel Luta, jucatorii sai cu pretentii de esalon superior fiind incapabili sa puna in pericol poarta aparata de Poenaru. Desi au dominat, in special in partea secunda, oaspetii nu au trimis decit un singur sut pe poarta si acela intimplator, in timp ce gazdele mai puteau marca de cel putin doua ori, daca se concentrau mai mult la finalizare. Armata a urcat pe locul patru, cu 24 de puncte, la trei de ultima treapta a podiumului, ocupata de Chimia.


Chimia 2


Progresul Corabia 1


„Chimistii“ lui Diaconu nu au ratat ocazia de a lasa in spate Progresul Corabia, echipa pe care au invins-o cu 2-1, distantindu-se la patru puncte de aceasta. Desi a jucat acasa, Chimia nu a avut deloc un meci usor, nefiind scutita de emotii pe final. Cu gindul ca mai pot spera la un loc fruntas, gazdele s-au desprins in cistigatoare dupa golurile lui Dragomir (’23) si S. Popescu (’63), reusita lui Andrei (’80) facind mai incitante ultimele minute, insa oaspetii nu au mai avut puterea sa mai inscrie o data.


Stiinta CFR 0


Scoala „GP“ 1


In cel de-al treilea meci din Banie, Stiinta CFR a ramas tot cu puncte de la finalul turului, fiind invinsa pe teren propriu de echipa Scolii de Fotbal „Gica Popescu“. „Scolarii“ pregatiti de Adrian Popescu, neinvinsi in retur, s-au impus la limita, 1-0, prin golul reusit de G. Ceausu (’55) si au urcat pe un linistitor loc sase in clasament, cu 20 de puncte. In schimb, „ceferistii“, care sint la cinci puncte de locul retrogradabil, incep sa aiba tot mai multe emotii.


In seria a 5-a s-au mai disputat partidele Senaco Novaci – Petrolul Ticleni 1-0 si FC Olt Scornicesti – Oltchim Vilcea 1-1. CSM Vilcea a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS