16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi plin de furie, invaluit in fum

Derbi plin de furie, invaluit in fum

Eternul derbi dintre Inter si Milan a scris marti seara inca un capitol. Unul care a consemnat o noua umilinta a nerazzurrilor in fata rivalilor rossoneri. Interistii au iesit insa din Europa pe usa din dos, confruntarea decizindu-se mai devreme din cauza furiei tifosilor echipei gazda, care nu au mai suportat sa-si vada favoritii ingenuncheati inca o data de concitadinii de la AC Milan. Desi Interul nu prea mai avea sanse de a ajunge in semifinalele Ligii Campionilor dupa infringerea din prima mansa a sferturilor, 0-2, elevii lui Mancini s-au prezentat increzatori in retur, mai ales ca in teren se afla si golgheterul Adriano, revenit dupa o accidentare.


Gazdele au inceput in forta, Veron punindu-l la incercare pe Dida cu un sut din marginea careului si sperantele cresteau. A venit insa minutul 30 cind, la primul atac periculos al oaspetilor, Sevcenko nu l-a iertat pe Toldo, reusind un gol de senzatie (sut imparabil de la marginea careului de 16 metri, la coltul lung). Golul primit de la „Balonul de Aur“ le-a rasucit suporterilor interisti pentru a 13-a oara cutitul in rana si le-a aprins fitilul furiei. Pentru ca despre sanse de calificare nici nu mai putea fi vorba.


Mancini a incercat sa schimbe insa cite ceva in repriza secunda, pina in minutul 51 efectuind toate modificarile, ultima fortata de reaccidentarea involuntara a lui Adriano. Inlocuitorul sau, Martins, a lovit imediat bara, Van der Meyde l-a mai evidentiat o data pe Dida (’70) si cam atit.


„Bomba“ a explodat cu 17 minute inaintea finalului. Cambiasso reusise sa finalizeze asediul prelungit al Interului, egalind cu o lovitura de cap, dar centralul Markus Merk a vazut un fault comis de Julio Cruz asupra lui Dida si a anulat imediat golul. Atit le-a trebuit ultrasilor interisti din peluza, care au si pornit potopul, aruncind spre careul oaspetilor cu peste 30 de fumigene si cu tot ce aveau la indemina, chiar si o umbrela putind fi observata pe teren. Una dintre fumigene l-a lovit in umarul drept pe Dida, acesta nemaiputind continua meciul in ciuda interventiei echipei medicale, in locul sau fiind trimis Abbiati.


Meciul a fost oprit si reluat dupa 25 de minute, cind spiritele au parut ca se calmeaza in peluza „razboinicilor“ interisti. Merk a fluierat din nou, avertizind insa ca, daca incidentul se va repeta, va suspenda partida. Dar, dupa citeva zeci de secunde, perdeaua de fum si foc s-a mutat iarasi in careul milanez, iar germanul a pus definitiv capat jocului.


UEFA a confirmat ulterior calificarea lui AC Milan in semifinalele Ligii Campionilor si a anuntat ca va decide in zilele urmatoare daca scorul de 1-0 pentru Milan va fi validat ca final sau daca Inter va pierde meciul la „masa verde“ cu scorul de 0-3, foarte probabil urmind sa-i fie suspendat si terenul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS