17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii vor avea adversare din Bosnia si Cipru

Românii vor avea adversare din Bosnia si Cipru

Cele doua reprezentante ale României in Cupa UEFA-Intertoto vor avea ca adversare in primul tur al editiei din acest an a competitiei echipe din Bosnia-Hertegovina si Cipru. România va fi reprezentata de doua echipe in cadrul editiei din acest an a Cupei UEFA-Intertoto, dupa ce forul european a aprobat cererea Federatiei Române de Fotbal de a-i acorda un loc suplimentar.


Cele doua reprezentante ale României vor fi desemnate dupa disputarea etapei a 29-a a editiei 2004-2005 a campionatului Diviziei A, in ordinea situarii lor in clasament, intrucit UEFA solicita ca fiecare tara participanta sa-si nominalizeze reprezentantele pina cel tirziu pe 6 iunie. Prima conditie a participarii este ca echipele sa nu fie calificate in una dintre celelalte doua competitii europene inter-cluburi, cea de-a doua conditie fiind ca „România 1“ sa nu se claseze mai jos de locul opt, iar „România 2“ sa nu se situeze mai jos de locul 12. Patru cluburi românesti si-au manifestat dorinta de a participa la Cupa UEFA-Intertoto: Gloria Bistrita, Farul Constanta, CFR Ecomax Cluj si FC Politehnica AEK Timisoara.


Datele de disputare a primelor trei tururi ale Cupei UEFA-Intertoto sint: 18/19 si 25/26 iunie – turul I; 2/3 si 9/10 iulie – turul II; 16/17 si 23 iulie – turul III. Tragerea la sorti a ultimelor doua tururi ale editiei 2005 va avea loc pe 11 iulie, aceste ultime runde urmind sa se dispute pe 27 iulie si 3 august – semifinalele si, respectiv, 9 si 23 august – finalele.


Cistigatoarele celor trei finale se vor califica in turul I al Cupei UEFA, editia 2005-2006. Rezultatele obtinute in Cupa UEFA-Intertoto nu vor fi luate in consideratie in calcularea clasamentului coeficientilor UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS