21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au obtinut trei medalii

Craiovenii au obtinut trei medalii

In perioada 10-11 aprilie s-a desfasurat, la Resita, Campionatul National de juniori, junioare si masters. Printre cei peste 100 de participanti, la aceasta competitie au luat parte si patru sportivi din Craiova (trei juniori si un concurent la masters), care au inregistrat rezultate deosebite. La juniori mici, Cosmin Tirna a obtinut medalia de bronz la categoria 60 kg, Alina Grigore a luat medalia de argint in competitia junioarelor, Daniel Troaca s-a clasat pe locul al patrulea la juniori mari, categoria 70 kg, in timp ce Costel Torcea a cistigat titlul de campion national la categoria masters. Cei patru sportivi din Banie au dubla legitimare, Farul Constanta – CA Armata Craiova, si se antreneaza la Cercul Militar Craiova, institutie condusa de colonelul in rezerva Ecaterina Oreviceanu.


Antrenorul Costel Torcea a fost placut surprins de rezultatele pe care le-au obtinut sportivii pe care ii pregateste. „Avind in vedere ca anul acest a avut loc o schimbare de generatie in cadrul clubului nostru, nu ma asteptam ca juniorii pe care ii pregatesc sa obtina rezultate foarte bune. Totusi, acest lucru s-a intimplat si sint foarte incintat. Doresc sa multumesc familiilor acestor sportivi pentru sprijinul pe care ni l-au acordat, precum si conducerilor brigazii 2 infanterie din Craiova si Cercului Militar, care ne-au sustinut in activitatea noastra“, a spus Costel Torcea.


Antrenorul Costel Torcea a adaugat ca o contributie hotaritoare la legitimarea sportivilor din Baniei si la CS Armata Craiova a avut-o comandantul brigazii 2 infanterie din Craiova, colonelul Virgil Balaceanu. Pina la inceputul acestui an, sportivii care se pregatesc la Cercul Militar au fost legitimati doar la Farul Constanta. Torcea ne-a dezvaluit ca unul dintre cei mai muncitori elevi ai sai este chiar colonelul Balaceanu, care, fiind un fan al culturismului, a creat mai multe sali de forta in cadrul brigazii pe care o conduce.


Tot la Cercul Militar se antreneaza sub comanda lui Costel Torcea si mai multi fosti campioni nationali de juniori si seniori, care au inceput antrenamentele pentru Campionatele Nationale de seniori, care se vor desfasura in septembrie, la Bistrita. Acestia sint: Horatiu Paris (campion national de juniori, categoria 75 kg, in anii 2001, 2002, 2003 si 2004; campion Balcanic in 2003; medaliat cu bronz la CE din 2003), Daniel Chivu (campion national de juniori, categoria 70 kg, in 2003; vicecampion de seniori in 2003, categoria 70 kg), Florin Prica (campion national de juniori, categoria 80 kg, in 2003; medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice in 2003; campion national de seniori in 2004, la categoria 85 kg), Cristian Firica (vicecampion national de seniori in 2002, la categoria 80 kg).


Mentionam ca, in perioada 6-9 mai, Costel Torcea va participa la Campionatele Europene de seniori, care se vor desfasura la Brasov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS