17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVenus Williams si-a batut sora

Venus Williams si-a batut sora

Sferturile de finala ale turneului feminin de tenis de la Miami, dotat cu premii in valoare totala de 3.150.000 de dolari, au adus fata in fata, marti noapte, surorile Williams. Si, pentru prima data dupa mai bine de trei ani Venus, favorita numarul 8, a reusit sa-si depaseasca sora mai mica, Serena, cap de serie numarul 3, pe care a invins-o in doua seturi, 6-1, 7-6. Intilnirea din familia Williams nu a avut istoric in primul set, Venus ascunzindu-si virsta si parind invincibila, luind destul de repede un avans de 5-0. Serena a revenit in setul secund, a avut doua mingi de a reintra in joc, dar sora sa nu i-a dat nici o sansa, meciul terminindu-se dupa o ora si 44 de minute. „O infringere ramine o infringere indiferent de adversar. Nu am avut ce sa fac in primul set, dar pe al doilea am avut sansa sa-l cistig. Mereu comit greseli in momentele cele mai grele“, a afirmat Serena.


Venus va lupta in semifinale, pentru un loc in ultimul act, cu rusoaica Maria Sarapova, a doua favorita la cistigarea turneului din Florida, care a trecut de belgianca Justine Henin-Hardenne (nr.19) la capatul a trei seturi, 6-1, 6-7 (6), 6-2. Dupa ce a cistigat lejer primul set in 27 de minute, tinara rusoaica a cazut intr-o automultumire care a costat-o in setul doi, cind fosta lidera a ierarhiei WTA, revenita in circuit dupa sase luni de absenta cauzata de numeroase probleme de sanatate, a reusit sa se impuna in tie-break. Desi a acuzat unele dureri la spate, Sarapova si-a adjudecat setul trei si a acces in semifinale, dupa doua ore si 17 minute de joc, in timp ce Henin s-a declarat multumita de parcursul sau la primul turneu de la revenirea in circuitul profesionist.


Pentru celelalte doua locuri din semifinale se bat frantuzoaica Amelie Mauresmo, cap se serie numarul 1, si jucatoarea din Serbia-Muntenegru, Ana Iovanovic, pe de o partea, respectiv rusoaica Elena Dementieva, favorita numarul 4, si belgianca Kim Clijsters, de cealalta parte. Partidele s-au disputat aseara tirziu, invingatoarele urmind sa se lupte apoi pentru un loc in finala competitiei de la Miami.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS