16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona s-a distantat de Real

Barcelona s-a distantat de Real

In etapa a 25-a din Primera Division ambele echipe aflate in lupta pentru titlu au calcat stimb, dar in avantaj a iesit Barcelona, care, in urma remizei de pe terenul ultimei clasate Numancia (1-1), a mai adaugat un punct la cele sapte care o desparteau de Real Madrid. „Galacticii“ au sfirsit prin a fi invinsi la La Coruna cu 2-0, continuind seria neagra a deplasarilor pe „El Riazor“, unde nu au mai cistigat de 14 ani. Cu toate acestea, madrilenii sint optimisti si cred ca mai pot spera la titlu, luind ca exemplu sezonul trecut, cind Valencia a avut tot un asemenea handicap si a reusit sa iasa campioana, dar si campionatul ’80/’81 atunci cind Realul a recuperat o distanta asemanatoare in fata celor de la Sociedad, chiar daca nu a cistigat „la Liga“.


Lipsiti de aportul unor jucatori importanti ca Raul, Ronaldo, Salgado si Ivan Helguera, „albii“ s-au vazut condusi inca din debutul partidei, Luque deschizind scorul in minutul 7, a doua reusita a lui Depor venind prin autogolul lui Pavon (’13). In compartimentul ofensiv, antrenorul Wanderlei Luxemburgo a folosit un cuplu de atacanti inedit Owen – Portillo, care insa nu s-au prea vazut pe teren. In plus, Realul a trebuit sa joace din minutul 26 si fara Zidane, francezul, care fusese incert pentru confruntarea de pe „Riazor“, suferind o intindere. La putin timp a abandonat si Raul Bravo, care s-a ales cu o contractura, ambii devenind incerti pentru disputa cu Betis. Cu o echipa de rezerve, „galacticii“ au fost incapabili sa remonteze avantajul gazdelor, care au ramas un fel de „bestia nera“ pentru Real, echipa pe care au invins-o in ultimii opt ani pe teren propriu.


La final, antrenorul lui Deportivo La Coruna, Javier Irureta, a multumit elevilor sai pentru munca depusa in primele 20 de minute cind au marcat doua goluri care i-au permis sa priveasca restul meciului cu mai multa liniste. In schimb, tehnicianul lui Real Madrid s-a plins de primele zece minute, cind credea ca s-a pierdut partida, pentru ca, dupa aceea, „atit Casillas, cit si portarul lui Deportivo nu au mai avut ce apara“.


Rijkaard a ramas fara Belletti si Giuly


Dupa ce a intors rezultatul in confruntarea cu Chelsea din Liga Campionilor, Barcelona nu a mai fost in stare sa faca acelasi lucru in fata unei echipe mult mai modeste, Numancia, codasa clasamentului Primerei Division. Gazdele au marcat primele, prin Juanlu (’44), si, chiar daca oaspetii au egalat repede, prin mexicanul Marquez (’46), rezultatul nu s-a mai modificat, raminind inghetat la fel ca si gazonul pe care s-a jucat.


In plus, ghinionul accidentarilor nu pare sa o fi parasit pe FC Barcelona. Suprafata dura de joc de la Soria a facut ca Rijkaard sa-si piarda ambii jucatori de pe banda dreapta, brazilianul Belletti si francezul Giuly parasind terenul accidentati. Primul are cele mai grave probleme, fundasul sud-american suferind o lovitura puternica la picior, care a necesitat transportarea sa la spital. In schimb, Giuly a acuzat dureri la spate, reusind cu greu sa iasa de pe gazon in minutul 52. Ambii nu vor putea fi folositi in meciul cu Espanyol, absenta acestora lasind descoperita banda dreapta a catalanilor.


Simbata s-au mai disputat alte doua meciuri, care s-au incheiat cu urmatoarele rezultate: Espanyol Barcelona – Albacete 2-1, Malaga – Levante 1-2. Ultimele partide din Primera urma sa se joace aseara: Zaragoza – Villareal, FC Sevilla – Santander, Osasuna – Malaga, Atletico Madrid – Real Sociedad, Valencia – Betis Sevilla, Athletic Bilbao – Getafe. In clasament, Barcelona are 58 de puncte, cu opt mai multe decit rivala Real Madrid. Pe urmatoarele pozitii se afla, in ordine, Betis, Espanyol si FC Sevilla, toate cu 41 de puncte, si Villarreal (40 p). Echipa lui Gica Craioveanu, Getafe, ocupa locul 16, cu 27 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS