24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVillarreal, urmatorul adversar

Villarreal, urmatorul adversar

Dupa ce au scufundat Valencia in mocirla de pe Ghencea, stelistii vor avea parte in optimile de finala ale Cupei UEFA tot de o echipa din Primera Division, CF Villarreal, primul meci urmind sa aiba loc la Bucuresti, pe 10 martie, returul fiind programat pe 16 sau 17 martie. Villarreal nu are un palmares deosebit, cea mai mare performanta a „Submarinului galben“ fiind semifinala jucata anul trecut in aceeasi competitie, cind a fost eliminata cu scorul general de 1-0 de… Valencia.


Villarreal nu a primit gol pe teren propriu in ultimele doua editii ale cupelor europene si asta in conditiile in care joi seara, in returul cu Dinamo Kiev, a trebuit sa suporte handicapul omului in minus, prin eliminarea vedetei echipei, argentinianul Juan Roman Riquelme, pentru doua „galbene“. De altfel, Riquelme va lipsi cel putin de la meciul tur cu Steaua, iar eliminarea sa ilustreaza jocul dur al spaniolilor, care au primit trei cartonase galbene in primele 15 minute ale intilnirii cu ucrainenii. Pe linga jucatorul imprumutat de FC Barcelona, Villarreal nu-l va putea folosi in confruntarea cu Steaua nici pe uruguayanul Diego Forlan, care a evoluat pentru Manchester United in Liga Campionilor.


Gruparea spaniola la care au evoluat si trei români, Gica Craioveanu, Constantin Gilca si Marius Iordache, a revenit in Primera in 2000, iar in urmatorul sezon a obtinut cea mai buna clasare a sa, locul sapte. Au urmat apoi doua stagiuni pe care le-au incheiat pe locul 15, insa, in prezent, echipa pregatita de chilianul Manuel Luis Pellegrini (52 de ani) este pe val. In actuala editie a primei ligi spaniole, Villarreal ocupa, dupa 24 de etape, locul cinci, cu 40 de puncte, cu 17 mai putine decit liderul Barcelona, echipa pe care a reusit insa sa o umileasca pe „El Madrigal“ cu 3-0, cea mai usturatoare infringere a catalanilor in acest sezon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS