21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPetrisor Gananau a fost cel mai bun in 2004

Petrisor Gananau a fost cel mai bun in 2004

Asociatia Judeteana de Box Gorj si-a desemnat si premiat cei mai buni sportivi ai anului 2004 intr-un spectacol intitulat „Gala boxului gorjean“. Presedintele AJB, Dumitru Braila, a prezentat bilantul structurii sportive pe care o conduce si a desemnat primii trei clasati la seniori, juniori, cadeti, copii si fete. Dintre cei 77 de sportivi legitimati cit cuprinde asociatia, 21 au obtinut medalii, 16 de aur, sase de argint si 18 bronz. Sapte boxeri, Petrisor Gananau, Claudiu Coanda, Veronel Tarau, Cristi Ciobanu, Iulian Ghise, Constantin Lupsoiu si Ion Dogaru, au fost cooptati in loturile nationale ale Romaniei. Dupa 14 ani, boxul gorjean are un nou campion national de seniori, Petrisor Gananau, care a cistigat si medalia de bronz la Campionatele Mondiale Universitare. La Centura de Aur, Gorjul a obtinut o medalie prin Nicolae Groaznicu, care s-a clasat pe locul trei. Braila a prezentat in cadrul galei diploma si placheta oferite de Federatia Romina de Box prin care a recompensat Asociatia Judeteana Box Gorj cu titlul de cel mai bun organizator de competitii in anul 2004 pentru organizarea campionatului national de seniori la Tirgu Jiu.

Seful boxului gorjean a tinut sa-i atentioneze pe sportivii prezenti la acest eveniment ca nu vor primi toti premii in bani, ci numai cei cu rezultate deosebite: „Rasplata nu este uniforma. Nu este o discriminare, ci este o masura pentru a-i obliga si mai mult pe ceilalti sa ajunga la nivelul celor premiati. O sa va bucurati de sprijinul nostru material pe perioada pregatirii.“

Cel mai bun boxer al Gorjului a fost desemnat Petrisor Gananau, care a ocupat prima pozitie si in clasamentul seniorilor, urmat de catre Claudiu Coanda, vicecampion national de seniori, si de Contantin Lupsoiu, medaliat cu bronz la campionatele de la Tirgu Jiu. Cei trei au primit premii in bani de la Asociatia Internationala a Politistilor prin bunavointa sefului IJP Gorj, Constantin Nicolescu.

La categoria juniori, primul loc a fost ocupat de Veronel Tarau, secondat de Adrian Motorga (locul II) respectiv de Marius Dorobantu si de Ion Neamtu (ambii pe locul III). La cadeti, ordinea a fost Cristi Ciobanu, desemnat si cea mai mare speranta a boxului gorjean, Iulian Ghise si Rares Cutui, iar la copii a fost premiat Sergiu Goangala. Nu au fost uitate nici fetele cu rezultate bune la competitiile nationale, Mihaela Balasoiu, la senioare, Liliana Tatulea, Loredana Tanase si Ionela Napirca, la junioare.

Antrenorii Ion Geica si Ion Hau au primit diplome de excelenta pentru cele mai bune rezultate in 2004 respectiv pentru intreaga activitate in slujba boxului gorjean. La menifestare a fost prezent si primarul municipiului Tirgu Jiu, Florin Circiumaru care nu a uitat promosiunea facuta in fata lui Leonard Doroftei, aceea de a oferi doua spatii pentru desfasurarea in bune conditii a sportului cu manusi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS