10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPancu nu si-a luat gindul de la titlu

Pancu nu si-a luat gindul de la titlu

Prima parte a sezonului in Turcia a scos in prim plan lupta de la distanta intre campioana en titre, Fenerbahce, si Galatasaray, formatia pregatita de Gheorghe Hagi avind ca obiectiv titlul in 2005, cind clubul isi va sarbatori centenarul. Surprinzator, in tur, cea de-a treia mare putere a fotbalului turc, Besiktas, campioana sezonului 2002/2003, desi l-a adus pe banca tehnica pe Vicente del Bosque, de doua ori cistigator al Ligii Campionilor cu Real Madrid (1998 si 2000), a dezamagit complet. „Vulturii“ au avut evolutii oscilante, fiind invinsi de citeva ori si pe teren propriu, incheind prima parte a campionatului pe locul cinci, cu 29 de puncte, la 14 puncte distanta de prima clasata, Fenerbahce. Mai mult, Besiktas a parasit si cupele europene, fiind eliminata din grupa B a Cupei UEFA dupa doua infringeri in deplasare, 1-2 cu Steaua si 2-3 cu Parma, si un egal pe „Inonu“, 1-1 cu Standard Liege.

Cu toate acestea, singurul roman care a mai ramas la gruparea din Istanbul, Daniel Pancu, este de parere ca Besiktas poate recupera in retur terenul pierdut si, daca va avea un start fulminant la anul, mai poate spera la titlu. Intr-un interviu aparut ieri, in cotidianul Milliyet, internationalul roman a precizat ca echipa sa ar putea cistiga campionatul Turciei in acest sezon, daca ar obtine victorii in primele cinci sau sase meciuri din retur. „As putea spune ca si noi ne vom lupta pentru titlu daca vom cistiga primele cinci sau sase meciuri din retur. Lupta pentru titlu se incinge in a doua parte a campionatului“, a spus Pancu.

„Am devenit o echipa omogena“

Ex-rapidistul a mai precizat ca Besiktas a devenit o echipa omogena, depasind perioada de adaptare la un nou antrenor si la un nou sistem. „In aceasta iarna unii dintre jucatori vor pleca, iar in locul lor vor veni alti fotbalisti. Nu cred ca acest lucru este benefic pentru echipa, deoarece jucatorii nou veniti vor avea probleme de adaptare, insa aceasta este decizia antrenorului. Oricum, pe parcurs am inceput sa ne simtim in teren si pot spune ca am devenit o echipa omogena. Eliminarea din Cupa UEFA poate fi considerata un accident“, a mentionat Daniel Pancu.

Internationalul roman afirma ca nu este egoist, asa cum a scris presa din Turcia despre el dupa ultima etapa din tur. „Sint vazut ca mijlocas, dar inainte de a veni la Besiktas eram atacant, iar acum sint din nou plasat in linia ofensiva. Cind joc la centrul terenului incerc sa imi fac treaba fara sa depun prea multe eforturi si fara sa gresesc. Unii editorialisti scriu despre mine ca sint egoist. Problema trebuie privita astfel: cind sint in atac, trebuie sa risc si sa sutez“, a precizat Pancu.

Jucatorul a mai spus ca, dupa plecarea lui Mircea Lucescu de la conducerea tehnica a lui Besiktas, responsabilii clubului i-au precizat ca este posibil ca noul antrenor sa nu vrea sa colaboreze cu el si ca s-ar putea sa fie nevoie sa isi caute alta echipa. Pancu a mentionat chiar ca a fost sunat, in acea perioada, de Hagi, care s-a oferit sa il ajute, insa pina la urma a ramas la „vulturi“, cu toate ca Del Bosque nu prea l-a mai folosit ca titular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS