24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportInca o inginerie a lui Staicu?

Inca o inginerie a lui Staicu?

Desi se anunta aproape sigura preluarea clubului Universitatea Craiova de catre consiliul local, n-a avut loc nici o discutie preliminara intre autoritatile municipiului si Dinel Staicu, actualul proprietar al echipei. Profitind de ezitarile oficialitatilor, Dinel a imaginat deja o strategie in stilu-i caracteristic, oferindu-i inca o data echipa lui Adrian Mititelu.

Cunoscind dorinta mare a ultimului de a detine Universitatea Craiova, dar si insuficienta fondurilor pentru a o intretine, Staicu i-ar ceda lui Mititelu drepturile asupra jucatorilor Guso, Papura, Lutu si chiar Njock, pe restul urmind sa-i vinda in tara sau peste hotare. Staicu ar cistiga insa cel mai mult din pastrarea drepturilor de televizare pe o perioada de cinci ani, cea mai mare si cea mai sigura sursa de venit pentru cluburile din Romania. Universitatea va incasa anul acesta peste 550.000 de dolari din contractul LPF cu firma lui Horatiu Nicolau, care detine drepturile de televizare a meciurilor din Divizia A.

Actualul patron stie ca suma pe care urmeaza sa o primeasca divizionarele A in urmatoarele sezoane va creste semnificativ, iar dupa trei ani s-ar putea trece la sistemul „pay per view“, incetatenit in campionatele puternice din Vest, preturile pentru preluarea partidelor putind sari in aer. In acest caz, clubul ar fi lipsit de o sursa importanta de finantare, ceea ce inseamna ca performantele Craiovei din urmatorii cinci ani ar fi direct proportionale cu cistigul pe care l-ar putea avea Dinel Staicu.

De asemenea, orice alt investitor care ar dori sa vina la Universitatea s-ar lovi de clauza ramasa „coada“ de la Staicu, dupa afacerea cu Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS