21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSahtior a clacat pe teren propriu

Sahtior a clacat pe teren propriu

Etapa a zecea a campionatului Ucrainei a consemnat o mare surpriza. Echipa lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, care pina atunci inregistrase numai victorii, a capotat in mod surprinzator pe teren propriu, fiind invinsa de Metalist Harkov cu 1-0. Fara Marica si Rat, accidentati, ultimul suferind la antrenament o intindere a ligamentului colateral, care necesita zece zile de repaus total, cu Barcauan si Florea, rezerve, Sahtior l-a avut in teren doar pe Stoican.

Acesta a sutat de doua ori periculos spre poarta adversa, dar Ostanenko s-a opus de fiecare data. Elevii lui Lucescu au evoluat lipsiti de concentrare, numai brazilianul Brandao, cel care a marcat ultimul gol din victoria cu 3-0 in fata lui Celtic, in Liga Campionilor, ratind patru mari ocazii.

Incercarile tehnicianului roman de a-si capacita jucatorii nu au avut efect, mai mult, echipa sa fiind prinsa pe contraatac in minutul 69, cind Djakobia a adus trei puncte nesperate oaspetilor.

Dinamo s-a apropiat la doua puncte

De esecul „minerilor“ a profitat rivala Dinamo Kiev, care s-a apropiat amenintator la doua puncte, dupa ce s-a impus acasa in confruntarea cu Borisfen Borispil, scor 2-0. Antrenorul Joszef Szabo l-a menajat pe Tiberiu Ghioane, aruncindu-l insa din primul minut in lupta pe Florin Cernat. Internationalul roman s-a aflat in teren tot meciul, punindu-si deseori colegii in situatii clare de a marca. Cernat a fost coautor la golul din minutul 72 inscris de brazilianul Rodolfo, care nu a facut decit sa reia cu capul centrarea excelenta a romanului. Dinamo deschisese scorul inca din minutul 5, prin Gusin. Ex-dinamovistul a avut si o bara, spre finalul partidei, demonstrind ca merita sa fie titularizat.

In ciuda primei infringeri din campiomat, Sahtior ocupa in continuare primul loc in clasament, cu 27 de puncte, urmata de Dinamo Kiev, 25 de puncte, si Metalurg Donetk, cu 19 puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS