16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZmei acasa, mielusei in deplasare

Zmei acasa, mielusei in deplasare

Etapa a opta a fost una fasta pentru divizionarele C gorjene din seria a sasea, care si-au cistigat toate punctele pe teren propriu. Mai mult, acestea au marcat de noua ori fara sa primeasca nici un gol. Fara sa ameninte pozitia liderului, dar si fara grijile retrogradarii, EMC Rovinari, Minerul Matasari si Arsenal Motru s-au grupat, in ordine, la mijlocul clasamentului, pe locurile cinci, sase si sapte. Cu un meci mai mult disputat decit echipele codase, gruparile gorjene nu cedeaza usor puncte pe teren propriu, aceasta fiind o garantie a mentinerii in Divizia C.

EMC Rovinari 1

Auxere Lugoj 0

Inca o data fotbalistii trimisi de Emil Sandoi de la Pandurii au reusit sa cistige jocul de pe teren propriu al divizionarei C EMC Rovinari. Dupa ce, in precedentul meci de acasa, Lapadat a fost cel care a adus „minerilor“ cele trei puncte, de aceasta data in partida cu Auxere a fost rindul lui Cristea (foto, la minge) sa aduca cele trei puncte pentru gazde.

Primiti cu raceala in tribune, cei trei fotbalisti de la Pandurii si-au facut datoria si au jucat mult peste nivelul Diviziei C, prestatia lor facind diferenta si in acest joc. Din pacate, atitudinea gazdelor a lasat de dorit, atit fata de jucatorii veniti de la Pandurii cit si fata de Emil Sandoi. „Astia sint de la Pandurii, nu ii atingeti ca sint fragili!“, „Sa vina Sandoi sa isi ia vedetele, ca avem si noi aici“, sunau lozincile venite printre injuraturile din tribuna.

Si, ca sa le dea o palma celor care nu agreau ideea venirii ajutorului de la Pandurii, Cristea a inscris in minutul 62 golul victoriei, dupa o actiune personala de toata frumusetea, pentru un public care nu a demonstrat ca ar merita acest lucru.

Minerul Matasari 6

Gloria Resita 0

Fotbalistii lui Constantin Trifu au stabilit scorul etapei dupa victoria categorica in fata ultimei clasate. Iuresul de inceput al gazdelor s-a concretizat in primul sfert de ora, cind reusisera deja sa marcheze de trei ori prin Homea (‘5) si Canavoiu (’10, ’15). Scorul pauzei, 4-0, a fost stabilit de Coltatu, in minutul 23. Acelasi Coltatu a inchis tabela, cu zece minute inainte de final, transformind un penalti, nu inainte ca Badoiu, revenit dupa ce a fost indisponibil mai multa vreme din cauza problemelor medicale, sa-si treaca si el numele pe lista marcatorilor, in minutul 54. Prin acest rezultat, „minerii“ si-au „rezolvat“ golaverajul, ajungind la +1. Mai ramine ca in etapele viitoare sa recupereze puncte si in clasamentul adevarului.

Arsenal Motru 2

Hese Timisoara 0

Arsenal se dovedeste o competitoare redutabila pe teren propriu la primul sezon in Divizia C. O singura formatie a smuls un punct de la Motru, liderul UMT, in primul meci al gazdelor pe scena celui de-al treilea esalon. A treia formatie a Timisoarei, in ordinea clasamentului, nu a facut fata gazdelor, care au rezolvat problema destinatiei celor trei puncte cu cite un gol pe repriza. Tanasie a deschis scorul spre finalul primei parti (’43), iar Nitoi l-a majorat, la jumatatea reprizei secunde.

In celelalte partide din seria a VI-a s-au inregistrat rezultatele: Severnav Turnu Severin – CFR Timisoara 2-1, UMT Timisoara – Minerul Mehedinti 3-0, Universitatea Resita – CS Florian Jimbolia 2-2. Minerul Moldova Noua a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS