16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRednic a plecat de la Craiova

Rednic a plecat de la Craiova

Eugen Neagoe va fi antrenor interimar pina la meciul cu FC Brasov

Sase victorii, noua egaluri si cinci infringeri, acesta este bilantul lui Mircea Rednic la Universitatea. Dupa un retur destul de bun, in care am sperat la un moment dat la cupele europene, „Puriul“ ne-a cistigat inimile vorbind despre titlu, despre o concurenta reala cu echipele bucurestene. Asa cum multi se asteptau, lui Rednic nu i-a iesit pasenta. Jucatorii l-au birfit, presedintele l-a parasit cu scandal, patronul nu i-a spus nimic cind a vindut echipa. A vrut sa renunte dupa umilinta din Ghencea, 0-5 cu Steaua, a fost demis de Mititelu in perioada cind acesta s-a crezut stapin pe club, dar a revenit de fiecare data. Nu a mai rezistat insa cind nu si-a mai simtit cel mai puternic aliat, publicul, alaturi de el.

„Nu am fost sprijinit asa cum trebuia ca sa fac performanta. Am avut doar suporterii linga mine in toata aceasta perioada si tin sa le multumesc“, a spus Rednic la ultima conferinta de presa sustinuta la clubul craiovean. Rednic a acuzat lipsa fondurilor pentru transferuri:

„Chiar daca iei un jucator de valoare liber de contract, trebuie sa ii platesti un salariu mare, iar acest lucru nu se poate la Craiova“.

Cu sarcasm, l-a propus pe Badea

Rednic nu a dorit sa plece cu scandal de la Universitatea, motivindu-si demisia prin prisma rezultatelor nefavorabile: „Nu sint de vina nici jucatorii, nici patronul, nici presedintele, ci numai eu“. La rezilierea intelegerii cu Universitatea, Rednic nu a solicitat decit banii oferiti din propriul buzunar jucatorilor pentru victoria cu CFR Cluj, „ca nu este echipa mea“, renuntind in schimb la cei 60.000 de dolari pe care-i mai avea de primit din contract, „ca sa vada si Mititelu ca nu ma cramponam de suma aceasta daca plecam“.

Cu o tenta vizibila de sarcasm, fostul tehnician a propus si un inlocuitor: presedintele Pavel Badea. „Viitorul antrenor trebuie sa fie de aici, sa cunoasca lotul, sa cunoasca grupurile de interese. Eu spun ca Badea ar fi cel mai potrivit, deoarece are calitati de antrenor, nu de presedinte“, a pledat Rednic, cu un zimbet in coltul gurii, cauza lui Pavel Badea. Actualul presedinte nu a remarcat ironia si a raspuns fericit: „Ii multumesc lui Mircea pentru ca m-a propus, dar trebuie sa discut cu domnul Staicu acest aspect“.

Pe tot parcursul conferintei de presa, Badea si Rednic nu s-au privit, iar cind au iesit din sala au afisat zimbete de complezenta. Toata conferinta de presa de ieri a fost de fapt un circ ieftin, o piesa de teatru cu doi actori si un figurant, purtatorul de cuvint Nicu Dolea, iar majoritatea spectatorilor (ziaristii) au pierdut degeaba trei ore prin sediul clubului, pentru a asista la o mascarada. De altfel, la sfirsit, cind a fost intrebat daca va reveni la Craiova, Rednic nu a mai rezistat si a raspuns: „Poate peste 20 de ani, cind se va lasa Badea de…“

Eugen Neagoe, antrenor interimar

Tehnicianul echipei-satelit a Universitatii Craiova, Eugen Neagoe, va ocupa functia de antrenor interimar al echipei alb-albastre, cel putin pina la meciul cu FC Brasov, care se va disputa la sfirsitul acestei saptamini. Presedintele Universitatii, Pavel Badea, i-a propus lui Dinel Staicu trei nume pentru ocuparea postului de antrenor, Victor Piturca, Ionut Popa si Basarab Panduru, dar patronul gruparii craiovene nu a fost de acord cu angajarea nici unuia dintre acestia. Staicu i-a solicitat lui Badea sa preia postul de tehnician principal, dar, pentru ca presedintele Universitatii a refuzat, l-a numit antrenor interimar pe Eugen Neagoe. „Geana“ a mai antrenat echipa alb-albastra pentru o zi, in urma cu doua saptamini, dupa ce tehnicienii Stefan Iovan si Gabriel Boldici au plecat, deoarece Adrian Mititelu a renuntat la clubul craiovean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS