10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Umilinta totala!

Steaua – „U“ Craiova 5-0

• Stadion „Steaua“, spectatori: 15.000.

• Au marcat: Buhus ’14 (autogol), Dica ’19-p, ’62, A. Cristea ’15, Bostina ’72

Steaua: Hamutovski – Ogararu, Nesu, Falemi, P. Marin (’77, Balan) – Fl. Dumitru, Paraschiv (’66, Bostina), D. Munteanu, Dica – Neaga, A. Cristea (’70, Dinita). Antrenor: Walter Zenga.

„U“ Craiova: Guso – Moti, Murgan, Mutica (’78, Jovanovici) – Buhus, Bundea, Plesan, Frunza, Preda (’38, L. Dobre) – Vigariu, Gane (’38, Borbely). Antrenor: Mircea Rednic.

• Au arbitrat: I. Serea – Z. Szekely, I. Popa.

• Observatori: A. Popescu, I. Igna.

• Cartonase galbene: P. Marin, Ogararu / Moti, Buhus

• Cartonas rosu: Murgan ’18

Universitatea venea in Ghencea cu povara celor 15 ani de cind nu mai cistigase in fieful Stelei si tragea sperante la un rezultat bun, mai ales ca bucurestenii nu puteau alinia cea mai buna aparare, Radoi, Ghionea si Curt fiind accidentati.

Pina la urma, s-a dovedit ca trupa lui Zenga putea sa joace fara toata linia de fund, pentru ca mijlocul si, mai ales, atacul au facut diferenta, Universitatea fiind doar un sparringpartner.

Oltenii au inceput in forta, irosind doua ocazii, dar s-au stins repede, iar ceea ce a urmat a consemnat cel mai rusinos esec din istoria confruntarilor cu rivalii din Ghencea, care au administrat alb-albastrilor un neverosimil 5-0!

Seria golurilor a inceput in minutul 14, cind Neaga a centrat de linga Mutica. Murgan, incearcind sa respinga, nu a facut decit sa-l pacaleasca pe Guso, care a iesit pe sub minge, balonul ajungind la Dica, iar acesta nu a putut rata, interventia disperata a lui Buhus facind doar sa impinga si mai mult mingea in poarta. Peste numai un minut, Dica l-a angajat excelent pe Cristea,pe partea stinga, acesta patrunzind si marcind printre picioarele lui Guso, 2-0.

Craiovenii nu se regasesc si Steaua puncteaza din nou. Neaga scapa spre poarta dintr-o pozitie suspecta de ofsaid, intra in careu, dar este atacat si deposedat de Moti, centralul Serea acordind penalti, transformat impecabil de Dica, 3-0. In aceeasi faza, Murgan este eliminat pentru proteste, si, la fel ca in sezonul trecut, Universitatea raminea in inferioritate numerica.

Stelistii au continuat sa domine si sa faca spectacol, creind pericol la orice atac, in timp ce oltenii au fost la pamint. Suturi anemice, centrari fara orizont, cam la atit s-a rezumat jocul Stiintei, care a trimis periculos spre poarta o singura data, prin Bundea, sut deturnat in corner de Hamutovski.

In partea a doua, spectacolul trupei lui Zenga a continuat. Fazele au mers pe banda rulanta spre deliciul suporterilor stelisti si dezamagirea fanilor craioveni, majoritatea acestora parasind stadionul la pauza. Trioul Neaga – Dica – Cristea a facut ce a vrut cu apararea oltenilor, care au parut ca si inexistenti.

Incursiunile pe benzile laterale ale terenului s-au incheiat cu centrari periculoase in careul Universitatii, din astfel de faze Cristea si Neaga fiind blocati in extremis de Guso. Bosniacul nu a mai putut face insa nimic la lovitura de cap al lui Dica, bine gasit in careu de Nesu, si scorul devenea 4-0! Dar dezastrul Craiovei nu s-a incheiat aici.

Cristea s-a jucat cu defensiva olteana, Guso nu l-a putut opri decit prin fault, insa penaltiul acordat a fost ratat de Neaga, capitanul alb-albastrilor respingind sutul atacantului stelist (’65). Pina la urma a fost 5-0, dupa centrarea in careu a lui Neaga, reluata in plasa de Bostina, care a inscris din unghi.

Bucurestenii au maturat pe jos cu o echipa a Craiovei aflata in degringolada. Combinatii de efect in careu, devieri cu calciiul, toate acestea sub privirile neputincioase ale unor jucatori care parca nu stiau ce cauta pe teren si care parca se rugau sa se incheie cosmarul cit mai repede. In acesta repriza secunda, oltenii nu s-au vazut in joc decit la sutul lui Buhus, dupa o actiune personala, care a sters bara, si la cel al lui Vigariu din ultimul minut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS