12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostica Stefanescu a cistigat Cupa Siriei

Costica Stefanescu a cistigat Cupa Siriei

Fostul capitan al „Craiovei Maxima“, Costica Stefanescu, este de citeva zile in Romania, intr-o minivacanta, el fiind antrenorul principal al echipei armatei din Siria, Al – Gesh. Stefanescu a preluat formatia in iunie, cu opt etape inainte de final, cind Al-Gesh se afla pe locul zece. In final, elevii pregatiti de Stefanescu s-au clasat pe locul sapte si au cistigat Cupa Siriei. In anii trecuti, echipa militara a mai fost antrenata de alti romani, printre care Constantin Otet, Lita Dumitru si Virgil Dridea.

Costica Stefanescu a spus ieri: „Al-Gesh este in Siria un fel de Steaua din Romania de pe timpuri. In acest sezon, echipa a inceput cu un antrenor brazilian, a continuat cu unul palestinian, iar eu am fost numit pe 15 iunie. Pina la numirea mea, s-au petrecut multe nereguli organizatorice, destul de multe acte de indisciplina. Era o atmosfera tensionata, echipa avea un moral scazut, se afla in deriva. N-as vrea sa par lipsit de modestie, dar am reusit o redresare a situatiei, AlGesh revenindu-si fantastic de cind am preluat conducerea tehnica. Faptul ca am cistigat Cupa Siriei, eliminind, printre alte echipe, si pe campioana Siriei, Al-Wahda, spune totul, performanta echipei mele fiind apreciata. Acum ne pregatim pentru debutul in Cupa Asiei, unde intilnim, pe 15 septembrie, pe East Bengal, din India. Avem doar o saptamina de vacanta, iar de marti (miine – n.r.) incepem pregatirile pentru Cupa Asiei.“

Stefanescu pleaca miine in Siria, pentru a finaliza negocierile in vederea prelungirii contractului cu inca un an, respectiv sezonul 2004/2005. „Voi accepta oferta lor de a continua ca antrenor principal, deoarece, in prezent, este o atmosfera buna, am promovat citiva jucatori tineri, de perspectiva. Cum spuneam, jucam si in Cupa Asiei, ar fi pacat sa nu-mi continuu munca“, a completat fostul capitan al „Craiovei Maxima“.

Nae Tilihoi n-a ajuns inca in Siria, pentru a discuta cu oficialii clubului Sporting Damasc semnarea unui eventual contract pentru sezonul 2004/2005, care debuteaza la inceputul lunii octombrie. Impresarul Aksam a spus ieri: „Pina la sfirsitul lunii august,Tilihoi si cu mine trebuie sa fim la Damasc, pentru clarificarea situatiei, adica pentru a negocia la fata locului probabila numire a antrenorului Tilihoi la Sporting Damasc. In proportie de 80-85 la suta, cred ca Nae Tilihoi va fi acceptat ca antrenor principal, insa totul se va decide la Damasc. N-ar fi exclus ca Tilihoi sa ajunga singur la Damasc, deoarece este posibil sa organizez, pentru o echipa din Irak, un turneu in Romania si atunci n-o sa-l pot asista pe antrenorul Tilihoi la negocieri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS