14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei romani in semifinale

Trei romani in semifinale

Din delegatia de inot a Romaniei trei sportivi pastreaza sanse pentru medalii, dupa ce ieri au obtinut calificarea in semifinalele a trei probe. Ioan Gherghel a ajuns in penultimul act al probei masculine de 200 m fluture, fiind inregistrat cu al saptelea timp,1:58:12, in seriile desfasurate ieri-dimineata. Cel mai bun rezultat l-a inregistrat japonezul Takashi Yamamoto, 1:57:36, urmat de americanul Michael Phelps.

Beatrice Cislaru s-a calificat si ea in semifinalele probei feminine de 200 m mixt, dupa ce a obtinut al sasealea timp: 2:14:70. Kristy Coventry din Zimbabwe a reusit cel mai bun rezultat, 2:13:33, fiind urmata de Yana Kloskova, din Ucraina, si Katie Hoff, din Statele Unite.

Cea de-a treia prezenta in semifinale este Camelia Potec, la 200 m liber, ea inregistrind al 11-lea timp: 2:00:50. Cel mai bun rezultat l-a obtinut americanca Dana Vollmer, 1:59:49, urmata de costaricana Claudia Poll si de poloneza Paulina Barzycka.

Din pacate, cealalta reprezentata a Romaniei in acesta proba, Larisa Lacusta, a ratat calificarea in semifinale, obtinind al 38-lea timp: 2:06:62.

Nici Razvan Florea nu a avut mai mult noroc, el ratind finala probei de 100 m spate, dupa ce a scos al zecelea timp al semifinalelor.

Camelia Potec, la un pas de medalie

In proba de 400 m liber, Camelia Potec a fost foarte aproape de cistigarea medaliei de bronz, sosind a patra, la o jumatate de sutime de podium. Cu timpul de 4:06:34, sportiva romanca a stabilit un nou record national, pe care il mai doborise odata, in serii.

Aurul probei a revenit frantuzoaicei Laure Manaudou, inregistrata cu timpul de 4:05:34, in timp ce medalia de argint a fost cistigata de poloneza Otilia Jedrzejczak, iar bronzul de americanca Kaitlin Sandeno.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS