11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFerrari a cistigat titlul mondial la constructori

Ferrari a cistigat titlul mondial la constructori

Scuderia Ferrari a cistigat al saselea titlu mondial consecutiv la constructori, dupa ce pilotii Michael Schumacher si Rubens Barrichello au ocupat primul si al doilea loc in cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei, care a avut loc duminica, pe circuitul Hungaroring. Echipa italiana a devenit astfel pentru a 14-a oara campioana mondiala.

Cu cinci etape inainte de final, Ferrari ocupa primul loc, cu 202 puncte, si nu mai poate fi ajunsa in clasament de principalele contracandidate, echipele Renault (91 de puncte) si BAR-Honda (83 de puncte).

La MP al Ungariei, „Schumi“ a stabilit si doua recorduri: cel al numarului de victorii intr-un sezon, 12, din cele 13 etape disputate pina acum, si cel al succeselor consecutive, sapte, acesta din urma datind de 52 de ani si apartinindu-i italianului Alberto Asacari, cu sase victorii succesive.

Totodata, Michael Schumacher si-a trecut in cont a 82-a victorie intr-o cursa de Formula 1 si este foarte aproape de a cistiga al saptelea sau titlu mondial.

Pe podium a mai urcat spaniolul Fernando Alonso (Renault), cistigatorul de anul trecut, locurile patru, cinci si sase revenind, in ordine, columbianului Juan Pablo Montoya (Williams-BMW), britanicului Jenson Button (BAR-Honda) si japonezului Takuma Sato (BAR-Honda), ultimul terminind cursa la un tur in spatele lui Schumacher.

Pilotul german a acumulat pina acum 120 de puncte, el fiind urmat in clasamentul pilotilor de Rubens Barrichello – 82, Jenson Button – 65, Jarno Trulli – 46, Fernando Alonso – 45, Juan Pablo Montoya – 38, David Coulthard – 19, Kimi Raikkonen – 18, Takuma Sato – 18, Giancarlo Fisichella – 14, etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS