7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Am scapat ieftin!

Divizia A, etapa I

FC Arges – „U“ Craiova 1-1

• Stadion „Nicolae Dobrin“, spectatori: 5.000.

• Au marcat: Bilasco ’86 / Bundea ’38.

FC Arges: Coman – Somcherechi, M. Radu, Marincau – M. Stan (’70, Bilasco), C. Dobre, M. Sava, Negoita, I. Baicu (’83, M. Negru) – Verdes (’54, C. Nastasie), Tanasa. Antrenor: Ion Moldovan.

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Jovanovic (’46, Moti) – Buhus, Bundea, Plesan, Frunza, Nkoy (’46, Borbely) – Gane, Rubenilson (’68, Paduret). Antrenor: Mircea Rednic.

• Cartonase galbene: M. Sava, Marincau / Plesan.

• Au arbitrat: A. Helesteanu – D. Burloiu, Ad. Vidan.

• Observatori: V. Alexandru, Dan Petrescu.

• Celelalte rezultate: „Poli“ Iasi – Rapid Bucuresti 1-2, CFR Cluj – „Poli“ AEK Timisoara 2-1, Sportul Studentesc – Apulum Alba Iulia 1-2, Farul Constanta – Dinamo Bucuresti 1-0, FC National – FC Brasov 2-1, Steaua Bucuresti – Gloria Bistrita 2-0, FCM Bacau – Otelul Galati 1-0.

FC Arges si Universitatea au inceput cu trac partida desfasurata ieri, la Pitesti, cele doua echipe punind pe primul plan siguranta defensivei. De altfel, ambele formatii au utilizat cite cinci jucatori in linia mediana, blocindu-si reciproc aproape toate incercarile de constructie a actiunilor ofensive. In aceste conditii, FC Arges a apelat la centrarile inalte in careu, in timp ce Universitatea a uzitat de lansarile spre cele doua virfuri, Gane si Rubenilson.

In prima repriza, elevii lui Mircea Rednic au controlat ostilitatile din teren, trecindu-si in cont patru situatii de gol. In minutul sapte, Plesan a executat bine o lovitura libera de la 22 de metri, dar mingea a fost respinsa de Coman, iar 20 de minute mai tirziu „torpila“ expediata de Gane, de la 20 de metri, a trecut putin peste transversala. Argesenii au replicat prin Tanasa, dar Buhus l-a blocat in ultimul moment pe atacantul pitestean (’36). Universitatea a deschis scorul in minutul 38, prin Bundea, care a reluat in vinclu pasa trimisa in mijlocul careului mare de catre Rubenilson. Alb-albastrii puteau intra cu un avantaj linistitor la cabine, dar Gane, scapat singur cu Coman, a preferat o „scarita“ in locul unui sut sanatos, iar portarul pitestean a respins balonul (’41).

La pauza, Mircea Rednic a efectuat doua schimbari neinspirate, care nu au adus nici o imbunatatire in jocul Universitatii. Apararea echipei din Banie nu a devenit mai sigura prin inlocuirea lui Jovanovic cu Moti, iar flancul sting a ramas la fel de permeabil in ciuda faptului ca Borbely i-a luat locul lui Nkoy. Nici schimbarea lui Rubenilson cu Paduret nu a fost de bun augur, fostul mijlocas al Stelei atingind doar intimplator balonul in perioada cit a jucat. Profitind de pasul inapoi facut de olteni, FC Arges a supus poarta lui Guso unui adevarat asediu, irosind cinci mari oportunitati de a marca (Tanasa ’52, ’75, Sava ’53, Negoita ’61, ’64). In cele din urma, inevitabilul s-a produs, Bilasco, nemarcat in mijlocul careului mare, sutind in stinga lui Guso, bara-gol (’86). Treziti din amorteala, alb-albastrii si-au amintit din nou de ofensiva si puteau obtine toate cele trei puncte daca Plesan (’88) si Gane (’90+3) nu ratau din pozitii favorabile.

Tinind cont de modul cum s-a desfasurat partida, Universitatea nu merita sa cistige la Pitesti, remiza inregistrata fiind un rezultat echitabil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS