13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoi sportivi romani din lotul olimpic s-au dopat

Doi sportivi romani din lotul olimpic s-au dopat

Ion Pandele, vicepresedintele Comisiei Nationale Antidoping, a anuntat ca doua dintre controalele antidoping efectuate asupra sportivilor din lotul olimpic al Romaniei au avut rezultate pozitive.

„Am primit de la laboratorul antidoping instiintarea verbala ca doua dintre probele prelevate sportivilor din lotul olimpic au iesit pozitive. Este vorba de un sportiv de la canotaj si de unul de la atletism. Nu se stiu inca numele si sexul lor, deoarece nu s-au deschis plicurile in care se afla numele sportivilor. Deocamdata, nu exista un document oficial, nu am primit nimic din partea laboratorului, iar plicurile vor fi deschise probabil saptamina viitoare, cind vom primi instiintarea scrisa. Deocamdata a fost anuntata Comisia Tehnica a COR. Numele sportivilor vor fi facute publice abia dupa analizarea probei B. Intre timp, vor fi anuntate federatiile care trebuie sa solicite efectuarea contraexpertizei“, a spus Pandele.

In aceasta saptamina, COR a solicitat Laboratorului National Antidoping controlarea tuturor sportivilor care vor face deplasarea la Atena. Rezultatele finale ale controlului trebuie sa fie anuntate pina pe 4 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS