17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii sint obstructionati in Austria

Oltenii sint obstructionati in Austria

• S-a renuntat la brazilianul Oliveira • Se prefigureaza un atac brazilian la Universitatea: Tersinio Gane – Rubenilson! • Aseara mai erau asteptati jucatori pentru probe la Universitatea

In timp ce zilele trecute, la Craiova, temperaturile s-au apropiat de 40 de grade, la Filzmoos, acolo unde oltenii se pregatesc in liniste si fara a fi agasati de… Celsius si de ziaristi incomozi, sint alte temperaturi si alte conditii. „Aici ne agaseaza ploaia!“, spunea ieri „Camelia Stancu II“, adica directorul sportiv Ovidiu Costesin, cel care indeplineste in perioada acestui turneu austriac si functia de purtator de cuvint. Oficialul oltean a precizat ca Universitatea are in Austria cele mai bune conditii de pregatire din toate punctele de vedere, statiunea Filzmoos fiind un loc mirific din Alpi, iar hotelul unde sint cantonati oltenii, Unterhof, avind patru stele. „Cum spuneam, totul este O.K. aici, doar ca ne cam obstructioneaza, ca sa zic asa, ploaia. Am auzit ca la Craiova termometrele s-au apropiat de 40 de grade Celsius, asa ca mai bine este aici“, a completat Costesin.

In cantonamentul de la Filzmoos, s-au alaturat lotului oltean trei brazilieni: Rubenilson, Oliveira si Fabio Fernandes (daca am retinut bine numele brazilienilor), iar belgianul Pierre a ajuns abia simbata dimineata, desi el ar fi trebuit sa se prezinte la hotelul Unterhof inca de joi. In meciul amical de vineri seara, cei trei brazilieni au fost folositi, dar nu si Pierre. O buna impresie a lasat-o atacantul Rubenilson, fost coleg cu Mircea Rednic la Standard Liege, acolo unde, de fapt, a si debutat in fotbalul european. „Rubenilson este liber de contract, iar antrenorul Rednic il cunoaste bine. El ramine in probe la Universitatea, iar o decizie finala se va lua la terminarea turneului austriac. Dintre cei trei brazilieni care au evoluat in primul amical, cel cu Lask Linz, antrenorul Rednic a renuntat ieri la Oliveira, informatie confirmata ieri de directorul sportiv Ovidiu Costesin. Un cotidian de sport din Capitala, care are trimis special la Filzmoos, a scris ieri ca in cantonamentul echipei Universitatea din Austria a venit si atacantul ploiestean Mihai Dascalescu, consemnindu-se chiar si o declaratie a antrenorului Rednic: „Cu Dascalescu m-am inteles, dar cu Mihalache totul este in ceata“. Ieri, oficialul Universitatii, aflat la Filzmoos, a negat prezenta lui Dascalescu in cantonamentul oltenilor: „Am citit si eu ca Dascalescu ar fi cu noi in pregatiri, aici, in Austria. Sint surprins de aceasta informatie, una falsa! Dascalescu nu este aici. Poate o fi cu ziaristii, dar sigur nu se afla in pregatiri cu Universitatea. El este asteptat aici, probabil ca o sa vina, dar pina acum (ieri, ora prinzului – n.r.) nu a venit…Il asteptam si pe Mihalache. Lucian Marinescu ? Sint sanse putine ca Marinescu sa ajunga la Universitatea“.

„Flinstone“ din Camerun este… Fiston din Congo ?!

Tot simbata, atunci cind a venit Pierre, s-a prezentat in cantonamentul Universitatii si un fundas din Congo, ziaristii de la Filzmoos prezentindu-l cam asa: „camerunezul Flinstone, fost in probe si la FC National“ (o varianta), „congolezul Fiston Mongu Nkoy“ (alta varianta). Ce ne-a declarat purtatorul de cuvint Costesin ? „ Nu pot sa va spun numele lui! Este un fundas belgian de origine congoleza, stiu cum il cheama, dar nu pot sa va comunic. Asa s-a hotarit, anume ca aceia care dau doar o proba de joc sa nu le facem popularitate. Oricum, nu il cheama… Flinstone, asa cum a aparut in presa ! Nu mi-o luati in nume de rau, dar probabil ca multi impresari vor aduce in probe aici multi jucatori. De aceea, nu vrem sa le facem reclama aiurea“.

Murgan, Vigariu si Bastina, incerti

Folosit in amicalul de vineri seara, Madalin Murgan a parasit terenul de joc accidentat, fiind aseara incert : „Are o lovitura destul de puternica in dreptul genunchiului,in spate, de fapt putin mai sus de genunchi“, a afirmat oficialul oltean. Tot incerti erau ieri, inainte de disputarea amicalului cu nemtii de la TSV 1860 München, si cei doi jucatori olteni care nu au fost folositi nici in amicalul cu austriecii de la LASK Linz, Vigariu si Bastina. Toti cei trei au efectuat antrenamente de recuperare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS