16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSuporterii lusitani au invadat strazile din Lisabona si Paris

Suporterii lusitani au invadat strazile din Lisabona si Paris

Strazile Lisabonei au fost invadate miercuri seara de suporterii nationalei lusitane, dupa victoria Portugaliei in fata Olandei (2-1) in prima semifinala a acestei editii a Campionatului European de fotbal. Petarde, claxoane, sirene si fluiere s-au auzit din nou pe strazile capitalei portugheze, care au fost invadate de multimea imbracata in rosu si verde, culorile nationalei antrenate de Scolari, imediat dupa fluierul final al partidei.

Portughezii si-au parasit casele si s-au adunat in Piata Rossio, din centrul capitalei. Vopsiti in culorile selectionatei, suporterii strigau din toate puterile „Portugal ole, Portugal ole“. Claxoanele nu au incetat nici un moment sa rasune in tot orasul. In ritm de samba, portughezii si brazilienii dansau in mijlocul pietei sarbatorind astfel „victoria“ celor doua tari, cea a echipei Portugaliei si a antrenorului brazilian Luiz Felipe Scolari. „Traiasca Brazilia, traiasca Portugalia!“, striga un brazilian imbracat in tricoul nationalei tarii sale si fluturind o esarfa in culorile verde-rosu.

Si suporterii nationalei Olandei s-au alaturat sarbatorii, felicitindu-i pe portughezi. „Au meritat victoria. Sint nefericit, bineinteles, dar vreau sa sarbatoresc alaturi de ei pentru a uita de necaz“, a recunoscut un suporter olandez.

La Almada, in sudul Lisabonei, unde capitanul echipei nationale, Luis Figo, si-a facut debutul in fotbal, masini cu claxoanele blocate si cu motoarele pornite au intrerupt circulatia pe bulevardul principal.

Bulevardul parizian Champs-Elysees, invadat de culorile verde-rosu

Invadat de mii de suporteri portughezi veniti sa sarbatoreasca calificarea Portugaliei in finala, bulevardul parizian Champs-Elysees a fost colorat in totalitate in verde si rosu. „Sintem in finala“, jubilau suporterii portughezi, selectionata lusitana ajungind pentru prima data in istorie in ultimul act al unui Campionat European de fotbal.

Traditionalul loc in care se aduna suporterii echipei Frantei, bulevardul Champs-Elysees, a fost invadat de aceasta data, imediat dupa fluierul final al meciului de la Lisabona, de mii de suporteri portughezi de toate virstele. Fluturind drapele si fanioane „Forca Portugal“ si scandind „Portugal, Portugal“, suporterii au dansat si cintat acompaniati de claxoanele masinilor.

„Este extraordinar, este fantastic, este magnific. Victoria a fost meritata si acest lucru ne da maximum de incredere pentru finala“, a afirmat un suporter lusitan care purta un tricou cu numarul sapte, cel al capitanului Portugaliei, Luis Figo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS