24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUnde se va opri Grecia?

Unde se va opri Grecia?

Semifinala

Grecia – Cehia

• Porto, stadion „Do Dragao“, astazi, ora 21.45 (TVR 1).

• Formatii probabile:

Grecia: Nikopolidis – Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas – Katsouranis, Zagorakis, Basinas, Karagounis – Charisteas, Vryzas. Antrenor: Otto Rehhagel.

Cehia: Cech – Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski – Poborski, Galasek, Rosicki, Nedved – Koller, Baros. Antrenor: Karel Bruckner.

• Vor arbitra: P. Collina – M. Ivaldi, N. Pisacreta (Italia)

In aceasta seara, pe stadionul „Do Dragao“ din Porto, odiseea nationalei Greciei continua, jucatorii formatiei care a produs surpriza acestei editii a Campionatului European intrind pe teren cu gindul la singura lor intilnire cu nationala fostei Cehoslovacii. Meciul s-a disputat la Euro ’80, cind Grecia a intilnit Cehoslovacia la Roma, unde a fost invinsa cu 3-1, nereusind atunci sa depaseasca faza grupelor. Golul fostului international Nikolaos Anastopoulos a fost singurul al reprezentativei Greciei la un turneu final, pina anul acesta, cind grecii au invins, in primul lor meci de la Euro 2004, cu scorul de 2-1, chiar gazda acestei competitii.

Reprezentativa Cehiei poate scrie istorie in aceasta seara, devenind singura echipa care inregistreaza sase victorii intr-o singura editie a unui Campionat European.

Ujfalusi nu se teme de suspendare

Fundasul ceh Tomas Ujfalusi a anuntat ca nu se va sustrage datoriei pe care o are in linia defensiva a reprezentativei tarii sale, in meciul cu Grecia, in ciuda faptului ca stie ca un nou cartonas galben l-ar putea tine departe de gazon daca Cehia va reusi sa dispute finala Euro 2004. In situatia lui Ujfalusi se afla si coechipierii sai Marek Jankulovski si Pavel Nedved, care au primit cartonase galbene tot in partida din sferturi cu Danemarca, dar, cu toate ca risca sa nu dispute finala, nici unul dintre ei nu doreste sa schimbe stilul lor de joc agresiv, care le-a adus succesul.

„Este imposibil sa te retragi dintr-un duel. Am lipsit la meciul din calificari cu Olanda si stiu cit de neplacut este, dar nu ma gindesc deloc la asta. Nu vreau decit sa joc in semifinala, nimic altceva nu conteaza acum“, este de parere Ujfalusi.

Nici starul reprezentativei Cehiei, Pavel Nedved, nu este strain de dezamagirea care urmeaza unei suspendari, el lipsind din finala Ligii Campionilor din 2003, pe care echipa sa de club, Juventus Torino, a disputat-o cu rivalii din Serie A, AC Milan. Oricum, mijlocasul ceh nu intentioneaza sa isi stapineasca instinctul combativ. „Nu vreau sa pierd inca o finala din cauza cartonaselor galbene. Cu toate acestea, nu imi voi schimba stilul de joc. Nu ma pot da la o parte intr-un duel“, a spus Nedved, desemnat cel mai bun jucator european al anului.

Giannakopoulos ii avertizeaza pe cehi

Mijlocasul grec Stylianos Giannakopoulos i-a avertizat pe adversarii sai cehi ca, in intilnirea lor din aceasta seara, trebuie sa se ridice la nivelul care i-a desemnat favoriti ai competitiei. Jucatorul formatiei Bolton Wanderers sustine ca reputatia cehilor cladita pe meciuri anterioare nu va conta deloc in infruntarea lor pentru un loc in finala Euro 2004.

„In astfel de meciuri nu exista favoriti, dovedesti cit valorezi numai pe teren. Cehia are o echipa buna, cu jucatori de valoare, ca si ai nostri. Echipa care va fi mai buna si va avea noroc va ajunge in finala. Telul nostru este sa continuam in acelasi ritm. Ne-am descurcat bine pina acum. Vom face tot posibilul sa ajungem in finala“, a spus jucatorul de 29 de ani, care a lipsit in meciul cu Franta din cauza unei accidentari. Pentru meciul din aceasta seara este posibil ca Giannakopoulos sa isi reia locul de titular, alaturi de atacantul Zisis Vryzas, care revine dupa o suspendare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS