21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDuval va concura pe o masina de Campionat Mondial

Duval va concura pe o masina de Campionat Mondial

Raliul International al Romaniei debuteaza miine, la Brasov, cu o premiera pentru sportul craiovean. La aceasta competitie, olteanul Nistor Duval, campion national in 2002 la A2.0 si campion in 2003 la A6, va concura pe un Citroen Saxo Super 1600, fiind astfel primul pilot din Banie care va alerga la bordul unui bolid de Campionat Mondial. Masina va fi inchiriata de la Ercan Kazaz, multiplul campion al Turciei, care va fi prezent la Brasov si va asigura asistenta tehnica impreuna cu echipa de la Citroen Sport Turkey.

Bolidul cu care va concura Nistor Duval a fost construit in 2002, are cutie secventiala „Sadev“ cu sase trepte si o putere de 207 CP. Cu o astfel de masina, Sebastian Loeb a cistigat titlul de campion mondial la juniori in 2001, Bruce Tirabassi s-a impus in campionatul Frantei (2002), iar Ercan Kazaz a fost vicecampion al Turciei (2003).

Fostul mare pilot craiovean Petre Cojocaru, maestru al sportului si de sase ori campion national de raliuri, a spus ieri ca este mindru ca un pilot craiovean va concura pe o masina cu adevarat valoroasa. „Pentru mine este o mare bucurie ca fanii olteni ai automobilismului il pot urmari pe Nistor Duval concurind pe o masina de Campionat Mondial. Sint mindru ca, in sfirsit, un pilot oltean va alerga pe o astfel de masina“, a spus Cojocaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS