24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRicardo va pleca in pelerinaj la Fatima

Ricardo va pleca in pelerinaj la Fatima

Portarul naţionalei de fotbal a Portugaliei, Ricardo, a promis că va pleca in pelerinaj la Fatima dacă selecţionata antrenată de Luis Felipe Scolari va ciştiga ediţia din acest an a Campionatului European, pe care ţara sa o găzduieşte. In cazul unei reuşite a echipei Portugaliei, Ricardo va pleca pe jos de la Lisabona la Fatima, urmind să parcurgă 120 de kilometri.

„Dacă vom fi incoronaţi, voi pleca pe jos la Fatima“, a spus fotbalistul, catolic convins, care s-a rugat pentru ca Portugalia să ciştige Euro 2004.

Localitatea Fatima a devenit un loc de pelerinaj in anul 1917, cind trei copii păstori au afirmat că au fost martorii a şase apariţii ale Fecioarei Maria.

Selecţionerul Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, care a ciştigat cu selecţionata Braziliei ediţia din 2002 a Cupei Mondiale, are un alt loc preferat de pelerinaj – localitatea italiană Caravaggio, unde Fecioara Maria i s-a arătat unui fermier in anul 1432. Scolari este originar din regiunea braziliană Rio Grande do Sul, unde locuiesc numeroşi descendenţi ai unor emigranţi italieni din Caravaggio şi din regiunea Lombardia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS