16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPetrolul Ticleni s-a salvat in ultima etapa

Petrolul Ticleni s-a salvat in ultima etapa

A promovat in Divizia B Politehnica Timisoara si au retrogradat Inter Petrila, Dierna Orsova si Caromet Caransebes

Minunile exista pentru formatia gorjeana Petrolul Ticleni, care a reusit sa se salveze de la retrogradare chiar in ultima etapa. Creditati cu sanse minime sa ocupe locul zece deoarece depindeau de rezultatele indirecte, „petrolistii“ au sperat pina in ultima clipa si sperantele lor au fost rasplatite. Doar trei echipe clasate pe locul zece din cele noua serii au reusit sa evite retrogradarea, printre care si formatia din Ticleni.

Dupa un tur in care haosul a domnit la Ticleni, echipa reusind sa acumuleze doar sapte puncte, conducerea a fost preluata din retur de catre actualul presedinte, Eugen Colceag. „Cind am fost investit in iarna presedinte, nimeni nu imi dadea nici o sansa ca o sa ne salvam de la retrogradare, dar eu, in nebunia mea, am crezut. Iata ca si nebunii pot avea uneori dreptate“, a spus Eugen Colceag. De asemenea, la sfirsitul turului, a fost numit la conducerea tehnica Mihail Marian, care si-a asumat sarcina pregatirii unei echipe in degringolada.

Trebuie apreciata corectitudinea cu care Caromet Caransebes, deja retrogradata, si-a aparat sansele in fata „minerilor“ de la Inter Petrila, pentru ca, in cazul unei victorii a oaspetilor, gruparea din Valea Jiului ar fi ocupat locul zece. O alta conditie ca Petrolul Ticleni sa se salveze era ca Dierna Orsova sa nu invinga la Novaci, insa dunarenii nici nu s-au mai prezentat la joc, resemnindu-se deja cu retrogradarea.

Celelalte patru formatii gorjene s-au clasat in partea superioara a clasamentului grupate cite doua, Petrolul Stoina si Minerul Matasari – locurile 3-4, iar Minerul Rovinari si Senaco Novaci – locurile 6-7. Din sezonul viitor, alaturi de cele cinci divizionare C din Gorj va juca si Arsenal Rosind Motru, cistigatoarea campionatului judetean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS