15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFinal fericit de sezon pentru craioveni

Final fericit de sezon pentru craioveni

Formatiile din Banie care activeaza in Divizia C au incheiat campionatul cum nu se poate mai bine. Electro si Stiinta CFR au reusit sa se mentina in acest esalon, gratie victoriilor din deplasare obtinute in ultima etapa, in timp ce a treia echipa, Armata, prin succesul de la Bals, si-a adjudecat locul secund, cea mai buna clasare din istoria gruparii militare.

Juventus Pitesti – Electro 1-4

Desi gruparea din Valea Rosie a dovedit o vizibila lipsa de omogenitate in acest retur, craiovenii au reusit sa-si indeplineasca obiectivul propus: salvarea de la retrogradare. In ultima etapa, la Stefanesti, trupa lui Marian Bicu si Ionel Luta avea nevoie de victorie in fata unei echipe retrogradate, Juventus Pitesti, pe care a obtinut-o, cu ceva emotii.

Dupa 40 de minute, Electro conducea deja cu 2-0, prin golurile reusite de N. Oprea (7′) si Bucur (39′) si se parea ca nu vor fi probleme. A venit insa eliminarea lui Alexandru Nicolae, spre finalul primei reprize, pentru doua cartonase galbene, si lucrurile s-au complicat.

Gazdele au reusit sa reduca din diferenta in minutul 65, prin Voiculet, dar L. Marin a readus linistea pe banca oaspetilor, prin reusita din minutul ’79, pentru ca Bucur sa mai puncteze o data, dupa ce a scapat singur cu portarul, inchizind tabela (’86).

Principalul lui Electro, Marian Bicu, a trimis in teren urmatorii jucatori: Vulpescu – S. Mariko, Cojocaru, Lazarovici, Mihalache – Radulea (’65, Ticlea), A. Nicolae, N. Oprea, V. Stancu (’70, M. Roman) – Bucur, L. Marin.

Calafat – Stiinta CFR 1-2

„Ceferistii“ s-au prezentat la inceputul acestui retur cu doar sase puncte la activ si un neverosimil -15 in clasamentul adevarului, asa ca putini erau cei care mai sperau ca gruparea de pe „Depou“ va mai reusi sa-si remedieze situatia. Dar, incet-incet, din postura de victime sigure, craiovenii au demonstrat ca pot lupta cu sanse reale pentru mentinerea in acest esalon.

Partida decisiva a avut loc la Calafat, cu formatia locala Dunarea, invinsa urmind sa ia drumul campionatului judetean. Craiovenii s-au dovedit mai inspirati, reusind o victorie in urma unui joc extrem de tensionat.

Cu toate ca prima repriza s-a incheiat fara gol, gazdele au fost cele care s-au dovedit mai periculoase, insa dupa pauza, oaspetii au punctat repede, prin A. Badea (’47), si si-au majorat apoi avantajul gratie lui E. Oprea (’64). Zbaterile calafetenilor de a reveni in joc s-au concretizat tirziu, golul lui Sirbu (’86) nemaiputind schimba situatia.

Tehnicianul „ceferistilor“, Florin Ispas, a folosit urmatorul unsprezece: Petras – Nedelcu, Brasoveanu, Cretu – L. Tilihoi, Balutoiu, Patrana (’46, Florea), E. Oprea, A. Badea – Galbenu (’72, Stancuta), Frimu (’89, A. Popescu).

Prodchim Bals – Armata 0-1

Jucind la Bals, Armata a reusit sa-si ia revansa dupa egalul din tur, care a costat-o titlul de campioana de toamna, izbutind sa se impuna la limita in fata Prodchimului, rezultat in urma caruia gazdele au slabe sperante de a ramine in Divizia C. Desi partida a fost extrem de disputata, aceasta nu a depasit limitele sportivitatii. Meciul a fost decis de reusita din minutul 50 a lui Boroiban, care l-a invins pe Rizan cu un sut din marginea careului, la coltul lung, iar trupa lui Jean Baraga depinde de rezultatul UMT-ului pentru a afla daca va retrograda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS