11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOrgoliile, mai presus de orice

Orgoliile, mai presus de orice

„U“ Craiova – Steaua

• Stadion „Ion Oblemenco“, duminica, ora 17.00 (ProTV).

• Formatii probabile:

Universitatea: Guso – Daouda, Papura, Moti – Bolohan, Bundea, Plesan, Borbely – Vigariu, Njock, Lutu. Antrenor: Mircea Rednic.

Steaua: Hamutovski – Ogararu, Radoi, Rachita, P. Stoica – Fl. Dumitru, Paraschiv, Aliuta, Dica – Neaga, Dinita. Antrenor: Victor Piturca.

• Vor arbitra: R. Dumitru – I. Popa, M. Nagy; Rezerva: T. Lajos.

• Observatori: A. Boc, M. Salomir.

Meciurile dintre Universitatea Craiova si Steaua au trezit ambitii de ambele parti, nu de putine ori iesind scintei din aceste confruntari, indiferent de pozitiile ocupate in clasament sau de obiectivele echipelor. Spre deosebire de restul oraselor din tara, unde intilnirile cu Steaua sint privite ca o sarbatoare, la Craiova emulatia in jurul acestui derbi provine din orgoliul oltenilor de a demonstra ca Bucurestiul nu este si capitala fotbalului sau, in ultimii ani, cel putin nu este capitala suporterilor. Cei 50.000 de fani prezenti pe stadion si ceilalti 30.000 ramasi la porti la ultima partida Universitatea – Steaua, in 2002, au dreptul de a pretinde suprematia in aceasta privinta.

In urma cu citeva etape, au existat zvonuri privind un eventual noncombat al alb-albastrilor in acest joc, pentru ca titlul sa mearga in Ghencea, iar Craiova sa revina in Europa de pe locul al treilea. Intre timp, obiectivele celor doua echipe au devenit valabile doar pe hirtie, Dinamo pregatindu-se deja sa sarbatoreasca adjudecarea unui nou titlu, dupa meciul cu Apulum, iar Rapid si-a asigurat locul al treilea, de pe care poate doar sa priveasca drumul Otelului lui Sorin Cirtu spre Cupa UEFA.

Importanta acestui joc este amplificata si de anuntul actualului presedinte al Universitatii, Pavel Badea, care a decis ca ultima aparitie a Universitatii in fata propriilor fani in acest sezon sa fie si cea din urma prezenta a sa pe terenul de fotbal, incheind astfel 20 de ani de activitate. Badita va fi rezerva la jocul cu Steaua, antrenorul Mircea Rednic promitindu-i ca va juca in ultimele minute ale meciului, indiferent de scor.

Oltenii nu anunta absente notabile inaintea partidei, indisponibili fiind doar cei care ne-au obisnuit cu acest statut: Craciunescu, Iordache si Cl. Tudor. De partea cealalta, Piturca nu-i va putea introduce pe Balan, D. Munteanu si Falemi, in timp ce Radoi, incert dupa accidentarea din meciul de la Dublin, va fi refacut pina la ora disputei de duminica.

Inainte de inceperea jocului se va tine un moment de reculegere in memoria victimelor accidentului de la Mihailesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS