22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Remiza echitabila

HC Lignitul – HC Minaur

30 – 30

HC Lignitul: Albici, Bichir, Radulescu – Andries (4 goluri), Cercel, Radu (2), Ilies (6), Eremia, Clenciu, Enache (1), Mihoci (2), Marin (3), Filip (12), Mazilu. Antrenor: Liviu Andries.

HC Minaur: Apostu, Natalyuc, Marchis – Ghionea (9), Bibirig, Alexandru (9), Sabau (2), Irimescu (4), Varady, Kovacs, Cozma, Mihai (2), Nedelcu, Bondar (4). Antrenor: Lascar Pana.

• Au arbitrat: B. Stark, R. Stefan.

Dupa victoria cu constantenii, HC Lignitul Tirgu Jiua a continuat seria rezultatelor pozitive, terminind la egalitate, 30-30, cu ocupanta locului trei in Liga Nationala, HC Minaur Baia Mare. Echipa venerabilului antrenor Lascar Pana avea nevoie de victorie pentru a-si consolida pozitia a treia, care le ofera sansa unor meciuri eliminatorii cu tinara si neexperimentata echipa din Piatra Neamt. Handbalistii lui Andries, care sint tintuiti pe locul sapte si asteapta sa cunoasca numele adversarei din turul trei, HCM Constanta sau Dinamo Bucuresti, au evoluat fara complexe in fata unei formatii garnisite de vedete. Au rezultat o partida cu rasturnari incredibile de scor si un rezultat final care a multumit pe toata lumea.

„Aici au mincat bataie Steaua, Constanta si Uztel. Eu cu punctul asta termin pe locul trei“, a comentat Pana la sfirsitul meciului, multumit ca in fata unei echipe redutabile pe teren propriu si-a atins scopul.

Ca si in ultimele doua partide, antrenorul Liviu Andries si-a condus elevii din teren, avind din nou o evolutie buna, in special in faza ofensiva. Continua fluctuatiile in jocul gorjenilor, care au facut iarasi o prima repriza slaba, fiind condusi la pauza cu trei goluri, 13-16, si o a doua parte de exceptie. Atit Albici, cit si Bichir au aparat in nota echipei, slab in primele treizeci de minute si bine in ultimele treizeci. In schimb, Minaur a avut in Natalyuc si Marchis doi portari carora li se datoreaza in mare masura punctul obtinut la Tirgu Jiu, reusind sa inchida efectiv poarta in ultimele minute, cind colegii lor au remontat de la 27-30.

Daca la pauza oaspetii aveau trei goluri avantaj, dupa revenirea de la cabine lucrurile le-au mers si mai bine si, dupa numai opt minute de joc, diferenta s-a marit la sapte, 14-21. Sustinuti de public, gorjenii au remontat punct cu punct, reusind egalarea cu zece minute inaintea fluierului final, 25-25. Au urmat zece minute incendiare, in care spectatorii au trecut prin mai multe stari emotionale, sfirsind a aplauda protagonistii unui handbal frumos. Patru minute si trei goluri avantaj au fost cifrul victoriei pentru handbalistii din Tirgu Jiu, insa Irimescu, Alexandru si Ghionea nu au fost de acord cu infringerea.

„Cu mina pe inima felicit echipa din Tirgu Jiu. Au remontat, s-au luptat si rezultatul este echitabil“, au fost aprecierile unui om de handbal, Lascar Pana, la adresa gazdelor. Tehnicianul baimarean a comentat si incidentul in care a fost implicat imediat dupa fluierul final, cind a intrat in teren si i-a aplicat o corectie unui jucator: „Cum sa nu-l bat? Mai ai zece secunde si dai mingea la adversar sa primesti gol“.

Antrenorul Liviu Andries a remarcat pregatirea fizica buna a elevilor sai care „sint jucatori de caracter si buni luptatori“, regretind accidentarea din final a extremei Mihoci, inlocuit de un jucator care nu a mai evoluat pe acest post: „Daca era o extrema specializata, cistiga meciul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS